Bretagneform med Oumph og grønnsaker

Bretagneform med Oump og grønnsaker, servert med ris og kanskje godt brød til?

Nå liker jeg å lage det aller meste fra bunnen av, men er det noe jeg bare MÅ ha i ny og ne, så er det denne sausen. Toro sin Bretagnesaus. Den er bare helt nydelig, og jeg får den bare ikke til fra bunnen av! Men man tar jo ikke sin død av å spise halvfabrikata innimellom, spesielt ikke når middagen ellers er spekket med grønnsaker og fullkornris, og selvsagt helt uten noe animalsk!

Bretagneform med Oumph og grønnsaker

Ingredienser til en stor form, 4-6 personer:

  • 2 pakker Oumph pure chunk (eller annen vegansk kyllingerstatning)
  • 3 poser Toro Bretagnesaus
  • 7-8 dl usøtet soyamelk (bytt evt ut litt av melken med vann)
  • 1/2 pose frossen brokkoli
  • 1 løk i skiver
  • 1 paprika
  • 1/2 frisk rød chili (jeg brukte en hel og det ble altfor sterkt for oss, sløyf gjerne chilien helt)
  • Masse fersk aromasopp eller sjampinjong
  • Peppermix eller kvernet pepper, paprikapulver, salt

Fremgangsmåte:

Sett ovnen på 200 grader. Finn frem en ildfast form. Kok ris.
Stek opptint Oumph i en stor stekepanne sammen med skivet sopp og løk. Ha i chilien om du bruker det og dryss over så mye krydder du vil ha. Ha i litt vann (om du ikke bruker olje, vi prøver å unngå for mye fett) og rør godt så krydderne får sette seg godt. La det surre på middels varme til Oumphen er varm gjennom, og soppen er godt stekt.
Lag sausen: 
Tilbered sausen etter posens anvisning, men bruk mindre væskemengde og mer melk enn vann, evt. kun melk. Jeg brukte usøtet soyamelk og jeg brukte vel rundt 7 dl mot de 9 dl som skal være i totalt. Ha i mer om du vil ha sausen tynnere, men her synes jeg den bør være kremete og litt tykk. La sausen koke ferdig, det tar bare et minutts tid.
Ha Oumphen og grønnsakene over i den ildfaste formen. Ha over den rå paprikaen og bland godt. Hell over all sausen og bland godt igjen. Her kan du gjerne strø over litt (vegansk) ost eller brødsmuler eller lignende, jeg synes det ble like godt uten.
Sett formen inn i ovnen og la den steke i ca. 20-25 minutter, feks. mens risen koker.
Serveres med kokt ris og kanskje noen hvitløksbaguetter? Ps: ikke forspis deg, anbefales ikke. *vondt i magen nå*

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.