Bursdagskake med Frost

Fra liten til stor – alt om plantebasert ernæring

Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor
Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor

Bursdagskake med Frost – alle småbarns drøm?

Min yngste datter fyller 3 år i dag og i går var det familieselskap for henne og hennes bror, som fylte 9 år for en uke siden. Han fikk Minecraftkake til barneselskapet sitt, så da var det greit at lillesøsteren fikk bestemme bursdagskaken. Det ble Elsa, som sikkert _alle_ på hennes alder er totalt besatt av.

Jeg er god på baking, men pyntingen tar min samboer seg av. Jeg har verken tålmodighet eller særlig skills til det, faktisk. Så han trådde til igjen og reddet dagen. Her er bilder og oppskrift på verdens enkleste (men samtidig veldig flotte) Elsa-kake:

Ingredienser til en stor, rund kake (26 cm):

  • 400 g sukker
  • 375 g hvetemel
  • 55 g kakao
  • 2 ts natron
  • 4 3/4 dl vann
  • 1,5 dl raps- eller soyaolje
  • 1 ts vaniljeessens eller vaniljesukker
  • 2 ts vanlig eddik
Fremgangsmåte:
Bland alt det tørre godt sammen. Tilsett det våte og bland til en klumpefri og fin røre.
Hell røren i en papirkledd kakeform og stek kaken i 35-40 minutter på 175 grader. Avkjøl helt i formen, gjerne over natta i kjøleskap.
Smørkrem og sjokoladekrem:
200 gram myk vegansk margarin, feks. rapskokos
500 gram melis (1 pakke)
1 ss vaniljesukker, helst med ekte vanilje
Noen ss vegetabilsk melk
Visp alt unntatt melken sammen med en elektrisk visp. Visp til det er blitt en luftig smørkrem, og tilsett så bittelitt melk om gangen til konsistensen er ønskelig. Den skal være fast men smørbar. Ikke rennende.
Ta av 1/3 av kremen og rør inn et par ss kakao i den. Tilsett litt mer melk om den blir for fast. Sett kaken på et passende fat. Del den forsiktig i to og bre sjokoladekremen over den nederste bunnen. Ha toppen over.
I den andre kremen blander du inn valgfri farge, feks. geléfarge fra Wilton (Jernia, Obs). Konditorfarge blir for flytende og kan ødelegge kremen, dessuten er fargen veldig svak i forhold til Wilton sine. Her har jeg brukt blå, som dere ser. Snøkrystallene er fra Meny, et sånt glass med forskjellige perler og greier som står ved kakepynten.
Rør godt og bre kremen over hele kaken. Legg på valgfritt sukkerbilde/kakebilde. Jeg har bestilt slike bilder flere ganger av Popup Cake i Sola, her jeg bor. Kjempefine priser og super service, og veldig, veldig god kvalitet på bildene. Det er bare å ta av plasten bak og smekke på bildet og klemme litt forsiktig ned. En ramme rundt gjør inntrykket bedre. Her har vi brukt snøkrystaller, men dotter av krem eller smørkrem er også fint.
Så enkelt er det! Sist laget jeg en langpannekake og hadde et rektangulært bilde av StarStable på, med dotter av smørkremroser rundt bildet (også laget av min samboer, hehe). Enkelt og veldig fint. Her kan man imponere med minimalt med innsats!
Fornøyd treåring!

 

 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.