Vaniljekake med hvit smørkrem

Vaniljekake med hvit smørkrem er som sjokoladekake – men hvit i stedet! Og med smak av nydelig vanilje. Noen foretrekker sjokolade, jeg er mer en vaniljeperson. Vanilla for president!

Denne vaniljekaken er superlett å lage, er inspirert av noen forskjellige jeg har funnet rundt om på amerikanske nettsider der vanilla cake visstnok er veldig poppis og like stort som sjokoladekake her til lands, og den ser nydelig ut om man feks. dekorerer den med knallrøde jordbær eller andre pene bær. Jeg hadde ikke det for hånden, så jeg brukte raspet sjokolade over i stedet. Ikke like pent, men nå skulle den uansett bare serveres til meg og sambo for en «test drive» så da gjør det jo ikke noe.
Den er søt. Veldig søt, skikkelig klisseamerikansksøt. Så ett lite stykke er nok.

Ha gjerne farge i kremen og lag dekorative kaker til barneselskapet. Eller bruk jordbær og blåbær for 17. mai-tema, det er jo akkurat kun en måned til i dag.

PS: kakebunnen er perfekt til bløtkake! Den er luftig og lett og smaker kjempegodt. Bruk for all del ekte vanilje/ekstrakt. Ikke det kjipe vanillin-pulveret fra Freia eller Ica osv. Tørrsleffs er greit, men det beste er rent vaniljepulver eller vaniljeekstrakt. Jeg kjøper sistnevnte økologisk og i store flasker fra Vitacost eller iHerb. Varer lenge og smaker fantastisk.

 

Vaniljekake med hvit smørkrem
Vaniljekake med hvit smørkrem

Til en liten form på ca. 20-22 cm trenger du:

 • 220 gram hvetemel
 • 180 gram sukker
 • 1 ts natron
 • 1/2 ts salt
 • 2,5 dl soyamelk
 • 2-3 ts vaniljeekstrakt (nei, ikke essens!)
 • 1 dl smaksnøytral matolje, feks. solsikke
 • 1 ss eddik (jeg bruker vanlig hvit eddik, men eplecidereddik er også fint)
Glasur:
 • 450 gram (nesten en pakke) melis
 • 5 fulle spiseskjeer mykt (ikke smeltet) vegansk margarin, feks Berit Nordstrand
 • 5 ss soyamelk
 • 2 ts vaniljeekstrakt
Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 180 grader. Kle en liten rund kakeform (20-22 cm) med bakepapir i bunnen.
Ha det tørre i en bolle. Rør sammen det våte i en annen og bland alt sammen til slutt. Bruk en visp og visp godt ut alle klunper, til du får en glatt og fin røre. Ikke spis opp røren, selv om du vil, for den er kjempegod.
Hell røren i kakeformen og stek kaken i ca. 30 minutter. Sjekk med en tannpirker/kakepinne/kniv om den er ferdig. Kommer pinnen tørr ut av midten av kaken, er den klar. Ta den ut og la den avkjøles helt i formen. Jeg foretrekker å gjøre dette i kjøleskapet over natta så den er helt iskald når den deles i to, men bare den er kald så er det greit. Del kaken forsiktig i to lag. Spre 1/3 av frostingen utover den nederste bunnen, som legges på et fint fat. Dekk gjerne fatet rundt kaken med bakepapir eller folie så du bare kan trekke det av etterpå og ha rent fat uten frostingflekker på. Veldig praktisk.
Legg den andre bunnen oppå og spre resten av frostingen utover hele kaken og på sidene. Pynt med det du vil og sett kaken kjølig frem til servering. Kremen vil stivne endel i kjøleskapet, noe som bare er godt synes jeg, men de fleste liker sikkert å la den stå 10-15 minutter før servering slik at kremen er mykere.

 

2 Comments

 1. Fy søren så digg denne ser ut. Må definitivt prøves en gang 😀

  • Takk for det, og ja – den må du prøve. 🙂 Jeg byttet ut glasuren med kremostglasur sist, sånn man typisk bruker til gulrotkake. DET ble godt det!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.