Grove scones med pizzasmak

Grove scones med pizzasmak

Jeg oppdaget i går kveld at jeg hadde glemt å ta opp brød fra fryseren. Ungene var sultne på kveldsmat og knekkebrød var visst ikke så populært. Så, jeg begynte å google på forskjellige scones-oppskrifter og fant ut at dette er tingen! Raske rundstykker der jeg bare kan hive oppi masse frø og grovt mel og greier, og som er ferdige på null komma niks.

Jeg har aldri vært noen stor scones-fan, men disse var faktisk gode. I går laget jeg riktignok den vanlige hvetemelsvarianten (halvparten grovt og fint) som jeg serverte med pålegg. I morges ville ungene ha scones igjen og det var tomt. Da fant jeg ut at jeg ville lage en litt sprekere variant så jeg hadde oppi pizzaurter, vegansk revet ost (Violife), revet løk og gulrot og soltørkede hakkede tomater i olje. De ble så gode! Ungene har allerede nesten spist opp alle, de små trollene!

Disse kommer jeg til å variere masse. Ser for meg en tacovariant neste gang.

Grove scones med pizzasmak

Ingredienser til ca. 15 stk:

 • 14 dl mel (jeg brukte 10 dl siktet hvete og 4 dl grov sammalt hvete)
 • 4 toppede ts bakepulver
 • 2 ts salt
 • 2 ts sukker eller sunnere alternativer, kan sikkert sløyfes og
 • 1 stor neve linfrø
 • 1 stor neve solsikkefrø
 • 4 dl vann
 • 3 dl plantemelk, jeg brukte usøtet soyamelk, de søte variantene er tilsatt vaniljearoma
 • En god neve eller to med revet vegansk ost
 • 1 stor revet gulrot
 • 1/2 – 1 finhakket løk
 • 1 ss pizzaurter (feks oregano, basilikum, timian)
 • 4-5 ss soltørkede hakkede tomater i olje, ha gjerne i litt av oljen og
 • Kanskje en halv boks mais? Sikkert veldig godt oppi

Fremgangsmåte:

 1. Sett ovnen  på 230 grader.
 2. Ha mel, salt, sukker, bakepulver, ost, gulrot, frø og urter i en bolle. Rør godt.
 3. Ha i væsken, løken og tomatene og evt maiskornene og rør til en jevn deig. Kle et stekebrett med bakepapir og sett middels store (typisk rundstykkestørrelse) topper på platen med to spiseskjeer. De trenger ikke å være fine, jeg liker det litt rustikke utseendet.
 4. Stek dem midt i ovnen i ca. 20 minutter, pass på så de ikke blir brent men jeg liker dem litt godt stekt.
 5. La de avkjøles litt om du klarer, og spis som de er eller med godt pålegg på. Noms!

One Comment

 1. Ooh, for en god idé! Scones kan jo varieres i det uendelige, og fungerer dessuten veldig bra som turmat, synes jeg! Takk for oppskrift og inspirasjon!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.