Smakfull kikertcurry på 15 minutter

Fra liten til stor – alt om plantebasert ernæring

Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor
Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor

Smakfull kikertcurry på 15 minutter

Ja, denne kikertcurryen kunne jeg levd på. Da min kjære samboer var i USA og jeg var hjemme mutters alene gjorde jeg faktisk det. Lagde denne HVER dag hele uka og fikk ikke nok! Hver gang jeg lager den, må jeg altså lage en såpass stor gryte at jeg (og sambo) kan forsyne meg flere ganger til middag, spise mer utover kvelden fordi jeg ikke klarer å stoppe, OG ha til lunsj og kanskje også middag dagen etter. Tuller ikke.

Gryten kan varieres masse. Denne pleier jeg å lage med kikerter og spinat, men i dag prøvde jeg meg med disse nye veganske «kyllingbitene» fra Hälsans Kök (som er den beste kyllingerstatningen jeg har vært borti, bedre enn Oumph og alt annet jeg har prøvd) og grønnkål, og det ble så stor suksess at jeg forspiste meg enda mer enn jeg pleier.

Ha i masse grønnsaker om du vil, ha i annen «kjøtterstatning», ha i ris, ha ris ved siden av, ha i linser eller bønner, gjør hva du vil! Denne kikertgryten (i hvert fall om den lages etter oppskriften her) kommer til å bli en stor favoritt.

Curryen er inspirert av «The happy pear – 5 minute chickpea curry». Anbefaler forresten alle å følge disse på youtube. De har så mange gode oppskrifter at du kommer til å stå på kjøkkenet hele dagene fremover for å teste ut alt.

Smakfull kikertcurry på 15 minutter

Ingredienser til 4 personer:

 • 1-2 bokser kikerter (Eldorado sine er møre, store og helt magiske, bruker bare de!)
 • 1 boks hakkede tomater, gjerne med chili eller hvitløk
 • 1 boks kokosmelk (jeg bruker Änglamark sin økologiske)
 • 1 ss grønn (eller rød, men jeg liker grønn best) currypaste, kan sløyfes
 • 1 hakket rød eller grønn chilipepper
 • 1 stor hakket løk
 • 3-4 fedd hakket hvitløk
 • 1 stooor bit revet ingefær
 • 1 ss karripulver
 • 1 ss paprikapulver
 • 1 ss spisskummen
 • 1 ss malt koriander
 • 1 ts salt eller 1/2-1 terning grønnsaksbuljong
 • 1 ts nykvernet pepper
 • Limesaft etter smak (jeg bruker ofte sitronsaft på flaske heller)
 • 1 stor bunt koriander, hakket/klippet rett oppi gryta
 • 1 god dose hakket frisk spinat om du vil
 • Evt. 1 pakke HK filet-biter (åh, de er så gode!)

Fremgangsmåte:

Stek løk og hvitløk i en gryte. Ha i chili og krydderet og la det frese litt til. Stek i vann for å unngå det unødvendige fettet men bruk gjerne olje om du vil. Ha i resten av ingrediensene. Jeg hadde i filet-bitene frosne, rett i gryta, og lot dem kokes gjennom. Ca. 10 minutter så er gryta klar, men den kan gjerne stå og småputre på middels varme lenger.

Server med ris og/eller naan. Jeg spiser den uten ris, for jeg synes den er så god i seg selv. Kan gjerne lages med mindre kikerter for å få den mer suppete. Omtrent som en tykk gryte. Det bestemmer du selv.

Nå fikk jeg lyst på mer. Det står tre bokser i kjøleskapet, beregnet på lunsj og middag i morgen. Faaarlige greier …

2 Comments

 1. Åh, denne må prøves. I morgen den dag. Tusen takk for herlige oppskrifter og alltid er oppskriftene skrevet med hyggelig, personlig «snert» slik at en får ekstra lyst til å prøve de ut.

  • Hei Eva Hanne
   Oj for en nydelig kommentar, tusen tusen takk! You did our day. <3 Håper du liker gryten, vi elsker den og spesielt fruen i huset digger å hive oppi litt HK filétbiter om jeg skal kose meg litt ekstra. Håhå! Ha en strålende onsdag. 🙂

   Hilsen Cathrine

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.