Hjemmebakte pitabrød

Hjemmebakte pitabrød slår alt. Jeg har ofte hørt folk si at de ikke kjøper pitabrød lenger etter at de begynte å bake dem selv, for de ferdigkjøpte kan ikke sammenlignes med hjemmebakte. Jeg er jo enig i at hjemmebakt oftest er best, men først nå, etter å ha faktisk laget pitabrød selv for første gang, skjønner jeg hva folk snakker om. Dette er en ny verden!

Serveringer 4

Forfatter Cathrine Birkeland

Ingredienser

 • 450 gram hvetemel
 • 3 dl soyamelk eller annen plantemelk
 • 1,5 ts salt
 • 1 pakke tørrgjær
 • 3 ss god matolje feks olivenolje

Fremgangsmåte

 1. Varm opp melken til 37-40 vamegrader. Ha mel, salt og tørrgjær i en bakebolle. Ha i melken og oljen og elt deigen, gjerne med maskin, til den er glatt, smidig og slipper bakebollen. Det tar ca. 5 minutter. Ha i litt mer hvetemel om deigen er for fuktig.
 2. Pakk bollen inn i en plastpose og sett den til heving på et lunt sted i ca. 45-60 minutter.
 3. Sett ovnen på 250 grader. Del deigen i åtte-ti emner eller gjør som meg; knip passende biter av deigen. Trill boller av emnene og kjevle dem ut på melstrødd bakebord. De skal være flate, og de popper skikkelig opp i ovnen, morsomt.
 4. Legg 4 leiver på hvert papirkledd stekebrett og stek midt i ovnen i ca. 4-5 minutter, så er dine hjemmebakte pitabrød ferdige! Men følg med! Det går ganske fort, og de må ikke bli brent.

Avkjøl bittelitt før du serverer dem. Fylles med det du måtte ønske. Våre favoritter er:

 • Hälsans Kök sine nye filétbiter, Alpro Go On naturell (beste og rimeligste rømme-alternativet jeg vet om), agurk, mais, salat og salsa, gjerne hakket avokado i tillegg.
 • Falafler med tahinidressing, hummus, agurkbiter, mais, salat og rødløk i ringer.
 • Hälsans Kök-kjøttdeig, Alpro Go On naturell, salsa, guacamole eller avokadobiter, hakket rødløk, mais og agurkbiter. Ha gjerne tacokrydder i farsen, så blir dette en skikkelig digg tacovariant.

2 Comments

 1. Prøver denne nå! Spent! 😀

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.