Superenkle og sunnere peanøttcookies med sjokolade

Superenkle og sunnere peanøttcookies med sjokolade

Peanøttcookies med sjokolade, verdens beste ekteskap! Hvem liker vel ikke Snickers? Både jeg og ungene er ville etter peanøttsmør, peanøtter og rett og slett alt som har med peanøtter å gjøre. Samtidig vil vi jo helst unngå å dytte i oss altfor usunne ting for ofte. Så da jeg kom over denne oppskriften i kokeboken til Rich Roll & familie (anbefales på det sterkeste) var det julaften og bursdagen min på samme tid. Ja, den inneholder sukker, men ikke hvitt sukker, og ja, det er mye peanøttsmør her, men vi kjøper økologisk usukret peanøttsmør med 99 % peanøtter og velger å tro det er et sunt valg. Uansett om dere tenker sunnhet eller ikke, disse må bare prøves. Jeg lover at de blir spist opp før dere har rukket å sette dere ned.

 

Peanøttcookies med sjokolade
Peanøttcookies med sjokolade

Ingredienser til ca. et stekebrett med cookies:

  • 2,5 dl peanøttsmør (jeg foretrekker økologisk, og med minst 99 % peanøtter)
  • 2 spiseskjeer malt linfrø
  • 0,5 dl varmt vann
  • 2,5 dl brunt sukker, kokossukker, hvitt sukker eller det sukkeret du foretrekker
  • 2 ts vaniljeekstrakt
  • 1 ts havsalt, helst maldonsalt
  • 1 plate mørk melkefri sjokolade, feks. Coop mørk kokesjokolade eller enda mørkere
  • Eventuelt litt sammalt hvetemel, glutenfritt mel (eller vanlig hvetemel) om røren blir for tynn

 

Fremgangsmåte:

Først, sett ovnen på 175 grader og kle et stekebrett med bakepapir.

Bland linfrømel og vann og la det stå i et par minutter. Det skal tykne litt, dette kalles «linfrøegg» og fungerer ypperlig som eggerstatning i mye bakst.

Ha linfrøegget i en passe stor bolle og pisk det litt opp. Ha i resten av ingrediensene unntatt saltet og sjokoladen og rør det godt sammen. Røra skal bli tykk nok til å kunne rulles til kuler, men det er ikke så farlig om det egentlig ikke blir SÅ fast, du kan også bruke en skje til å legge klatter på plata.

Sett kuler eller legg klatter med røre på stekebrettet. Størrelsen velger du selv, jeg liker dem i størrelse Ballerina-kjeks sånn ca. Legg en rute sjokolade i midten av hver kake, strø over bittelitt havsalt om du vil og sett inn brettet når ovnen er klar.

Stek kakene i ca. 8-10 minutter. De er skjøre når du tar dem ut, så la de avkjøles helt på brettet før du plasserer dem på et serveringsfat. Server gjerne med en liten kule iskrem på toppen, overstrødd med peanøtter og sjokoladesaus. Himmel!

 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.