Gode veganske vafler som ikke henger fast i jernet

Gode veganske vafler som ikke henger fast i jernet er ikke lett å få til. Spør en hvilken som helst veganer, så tror jeg vedkommende vil fortelle om mislykkede vaffelprosjekter der vaflene og til og med hele jernet går i søpla. Men disse!

Det må være farrisen/boblevannet som gjør det, for jeg mener å ha hørt for lenge siden at dette gjør bakst luftig og binder sammen bakverket, så jeg måtte jo teste. Resultat: de hang overhodet ikke fast i jernet, ikke LITT engang, og de smakte nydelig!

Gode veganske vafler som ikke henger fast i jernet
Gode veganske vafler som ikke henger fast i jernet

Ingredienser til ca. 8-10 plater:

  • 1 liter hvetemel
  • 1 dl sukker, eller mindre om du ikke vil ha søte vafler
  • 1/2 ts salt
  • 2 ts bakepulver
  • 3 dl olje, feks. solsikke eller raps
  • 6,5 dl vanlig farris eller annet boblevann (jeg brukte Xtra sitt billige)

 

Fremgangsmåte:

Bland mel, salt, sukker og bakepulver. I et litermål eller lignende blander du olje og farris. Bland alt sammen til en klumpfri røre. Stek vafler i smurt jern. Vaflene trenger nok litt mer steketid enn vanlige eggevafler, og de blir fort sprø om de ligger på rist og avkjøles. Siden jeg liker myke vafler, legger jeg dem oppå hverandre i en stabel underveis, og har håndkle godt pakket over dem mens jeg holder på å steke. Når alle er stekt, snur jeg bunken slik at den underste kommer øverst, da de fra midten og ned er mykest.

Se også våre andre oppskrifter på kaker og søt bakst i vårt kake-arkiv. 

Gode veganske vafler som ikke henger fast i jernet

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.