Rå gulrotkake med cashewkrem

Rå gulrotkake med cashewkrem har jeg lenge hatt lyst til å lage. Jeg elsker gulrotkake i alle former, og noe av det beste jeg vet er rawfood-kaker, så en rå (altså raw) gulrotkake må jo være midt i blinken. Deilig myk og saftig, god kryddersmak og med en nydelig kremete glasur på toppen, laget av cashewnøtter, vanilje og kokoskrem. Lykke!

rå gulrotkake med cashewkrem
rå gulrotkake med cashewkrem

Ingredienser til en liten kakeform (20 cm, eller en liten firkantet form)

 • 2,5 dl mandler
 • 2,5 dl valnøtter
 • 4 dl dadler, uten stein
 • 3 dl finrevet gulrot (ca. 3-4 stk, avhengig av størrelse)
 • 1 dl kokosmasse
 • 2 ts vaniljeekstrakt
 • 2 ts kanel
 • 1/2 ts malt muskat
 • evt revet skall av en appelsin, en sitron eller en lime

Krem:

 • 2,5 dl cashewnøtter, bløtlagt over natta (evt ligget i kokvarmt vann i 2-3 timer)
 • 1,5 dl kokoskrem (sett en boks kokosmelk i kjøleskapet, skrap ut det tykke laget som danner seg øverst i boksen, dette kan du også piske krem av, Santa Maria sin kokosmelk funker bra til dette, og det må være fet kokosmelk, ikke light)
 • 4 ss kokosmelk («vannet» fra boksen med kokosmelk)
 • 4 ss agave- eller lønnesirup (eller annen søtning)
 • 2 ts vaniljeekstrakt

 

Fremgangsmåte:

Ta frem en food processor og knus nøttene i den. Tilsett resten av ingrediensene minus 1 dl dadler i tilfelle du ikke trenger å bruke alle. Kjør til en grov masse som henger godt sammen. Er den for tørr, tilsett flere dadler. Kaken skal være litt fuktig/saftig, men ikke for bløt.

Kle en liten kakeform med bakepapir i bunnen. Spre gulrotkakemassen utover og glatt til overflaten. Sett i fryseren mens du lager kremen:

Hell vannet av cashewnøttene og ha dem i en food processor eller blender (powerblender gir silkemykt resultat, bruker du food processor må du la den kjøre ganske lenge før det blir glatt nok, jeg måtte kjøre min i ca. 5 hele minutter tror jeg).

Smak til med mer vanilje eller ha litt appelsinskall etc i kremen om du vil, her er det bare å prøve seg frem. Neste gang skal jeg definitivt ha i appelsinskall eller sitronskall for det må jo være utrolig friskt!

Spre kremen utover kaken, topp den med litt revet sitrusskall eller nøtter, eller revet gulrot eller annet du vil pynte med, og sett den tilbake i fryseren. La den stå der i minst en time (gjerne lenger, min stod over natta). Ta den ut, la den hvile i romtemperatur i en halvtimes tid før du skjærer den i pene stykker.

Raw Carrot Cake
Raw Carrot Cake

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.