Raw bringebærcupcakes

Fra liten til stor – alt om plantebasert ernæring

Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor
Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor

Rawfood igjen, raw bringebærcupcakes denne gangen. Håper dere ikke blir lei, for vi har helt dilla her i huset. Men jeg lover at det snart kommer en ny deilig ikke-rå kakeoppskrift, for det har jeg nemlig laget i dag, ved siden av disse rå bringebær-kakene.

Disse er så gode at jeg må gjemme dem for ungene! Og det sier litt, for de har slett ikke likt alt det rå jeg har laget, noen av dem er svært vanskelige i matveien, men disse gled ned på høykant til høylytte «mmmmm». De er kjappe å lage også, om man ser bort fra bløtleggingstiden til cashewnøttene. Den kan speedes opp også, ved å bruke kokvarmt vann (15-20 minutter).

Denne oppskriften kan også gjøres om til en kake, bruk da en rund kakeform på ca. 24 cm.

Raw bringebærcupcakes

Ingredienser til ca. 20 cupcakes:

Bunner:

 • 250 gram mandler eller andre nøtter, gjerne en blanding
 • 100 gram kokosmasse, gjerne ristet men det sløyfet jeg
 • 15-20 dadler uten stein (ha i nok til at det blir en deig som kan rulles til en kule)
 • 1 ts vaniljeekstrakt
 • En klype salt

Bringebærkremfyll:

 • 220 gram rå cashewnøtter, bløtlagt over natta, eller minst 2 timer)
 • 170 gram smakløs kokosolje (denne gir fast konsistens, kan ikke byttes ut)
 • 80 gram kokosmelk (ikke light, og ha litt ekstra tilgjengelig i tilfelle kremen blir altfor tykk).
 • 1 pose frosne bringebær, helt opptint og romtemperert (sånn vanlig pose fra butikken, mengde er ikke så nøye men tror de er på ca. 300 gram +/-)
 • 1 dl agave- eller lønnesirup (smak til med mer, eventuelt)
 • 2 ts vaniljeekstrakt
 • 2 ss sitronsaft
 • Liten klype salt

Raw bringebærcupcakes

Fremgangsmåte:

Ta frem et brett med 12 hull og fyll med papirformer. Ha nøttene i en food processor og kjør til en grov masse. Ha i vanilje, salt og kokosmasse, samt 10 dadler, og kjør til en deig. Prøv å lage en kule med fingrene, den skal ikke være veldig klissete men henge godt sammen uten å smuldre. Tilsett mer dadler om dette ikke går. Ha ca. en ss eller to med nøttedeig i muffinsformene og klapp dem ut til jevne bunner. Sett kaldt.

Hell vannet av cashewnøttene og ha dem i en blender. Ha i resten av ingrediensene og kjør til en glatt masse, skrap ned masse fra sidene om det trengs. Massen skal være tynn nok til å helles, men allikevel tykk og kremete.

Hell kremen over bunnene i formene, men ikke fyll dem helt opp, ca. 3/4 fulle bør de være. Settes i kjøleskapet til de er stivnet, det tar ikke mer enn en time eller to. De kan også fryses, men jeg synes de er best kjøleskapskalde. De holder formen veldig godt.

Pynt med bringebær og evt sjokoladesaus og nyt!

Raw bringebærcupcakes Raw bringebærcupcakes

Raw-Creamy-Raspberry-Cupcakes
Raw-Creamy-Raspberry-Cupcakes

4 Comments

 1. Joanne McGregor

  Hei, denne oppskriften synes jeg så så fantastisk ut at jeg bare måtte prøve! 🙂 nå står jeg her med 16 fylte muffinsformer som er satt til kjøling. Men jeg har maaaassse fyll igjen! Hva har jeg gjort feil tro.. Brukte vekt og alt.. Har du brukt store muffinsformer? Får vel lage ekstra imorgen da.. Hehe.. Eller spise resten med skje.. Var jo veldig god ?

  • Hei Joanne
   Så hyggelig at du har laget muffinsene og liker dem. Jeg synes også de er kjempegode. Jeg skrev i oppskriften at det ble litt ekstra krem, men kanskje det ble litt vel mye ekstra ja. Jeg skal endre litt på oppskriften nå, så det blir mer riktig og tydelig for andre. Takk for påpekelsen, og ha en riktig fin helg videre. 🙂

   Hilsen Cathrine

 2. Åse Hanna H Katla

  Skal lage disse til fredagens Afternoon Tea. Men kokosolje er gram smeltet eller fast olje? Skal den smeltes?

  • Hei Åse

   Jeg laget disse senest i går, til en fotosession, og i og med at det for tiden er relativt varmt så er min kokosolje halvsmeltet i boksen i kjøkkenskapet, så jeg heller den bare rett fra boksen og ned i bollen (som står på kjøkkenvekten). Så jeg bruker smeltet ja, da den røres lettere inn i massen om den ikke er hard og kald. Lykke til!

   Hilsen Cathrine

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.