Raw Snickerskake

Raw Snickerskake

Jeg er veldig glad i rawfood-kaker, som dere sikkert vet, og raw Snickerskake skuffet ikke! Kremete, søt og junky, men mye sunnere enn vanlige kaker fulle av hvitt sukker, mel og olje. Dette er kaker man kan spise med god samvittighet.

Det er riktignok sukker i sjokoladen og fett i de ristede peanøttene, men det er ikke snakk om store mengder, og vil man holde kaken 100 % raw og sukkerfri, velger man bare sjokolade helt uten sukker, eller man lager sjokoladesaus eller lignende selv. Det kjekke med rawfood-kaker er jo at de ikke skal stekes og man har ekstremt liten sjanse til å mislykkes uansett hva man gjør, så her er det bare å eksperimentere i vei.

NB: dette er en ganske stor kake, og det er mektige greier. Jeg laget den stor da vi skulle ha den med i et selskap, ellers hadde jeg nok halvert mengden, da det er en litt kostbar kake, og som sagt veldig mektig så det skal ikke store stykkene til. Kan også lages i langpanne for pene Snickersbiter.

Raw Snickerskake

Ingredienser til en stor kake, ca. 24 cm:

Bunn:

 • 200-300 gram dadler, uten stein
 • 180-200 gram blandede nøtter (jeg brukte mandler, valnøtter og litt cashewnøtter)

Kremfyll:

 • 435 gram rå cashewnøtter, bløtlagt over natta eller i kokvarmt vann et par timer
 • 2 dl kokosmelk (fullfett, ikke light)
 • 5 ss kokosolje, helst uten smak
 • 2 ts vaniljeekstrakt (evt. vaniljesukker om du ikke har ekstrakt)
 • 3 ss agave- eller lønnesirup, evt. kokossukker eller lignende, men flytende er best
 • 2 ss sitronsaft, kan sløyfes men det gir en friskhet i kaken
 • Valgfritt, men jeg liker å ha i et par gode ss peanøttsmør også i denne røren, men lager den ofte uten også. Kommer helt an på hva jeg vil ha der og da. Personlig liker jeg den hakket bedre med peanøttsmør i.

Peanøttkaramell-topping:

 • 3 ss peanøttsmør, jeg liker grovt men det er en smakssak
 • 3 ss agave- eller lønnesirup
 • 3 ss smeltet kokossolje uten smak
 • 2 ts vaniljeekstrakt

Pynt:

 • Hakket mørk vegansk sjokolade, jeg bruker Coop sin mørke
 • Hakkede eller hele peanøtter

 

Raw Snickerskake

 

Fremgangsmåte:

Bunn:

Ha nøttene i en food processor og kjør til grovt mel. Ha i 200 gram dadler og kjør en stund til det blir en deig som henger litt sammen. Skal kunne rulles til en kule i hånda uten å smuldre. Tilsett flere dadler om det er smuldrede/tørt. Jeg brukte vel 270 gram eller noe sånt.

Kle en kakeform med bakepapir i bunnen og spre nøtte-daddelrøren utover i et jevnt lag. Klapp til overflaten. Sett i fryseren mens du lager nøttekaramellen (den skal nemlig stå og avkjøles litt etter koking):

Peanøttkaramell:

Ta frem en liten gryte og ha i alle ingrediensene til karamellen. Smelt det sammen på medium varme, rør hele tiden så det ikke brenner seg. Når alt er smeltet godt, ha det over i en bolle og sett til avkjøling mens du lager fyllet:

Fyll:

Hell vannet av cashewnøttene. Ha alt til fyllet i en god (power)blender (food processor til ikke klare å få røren silkemyk nok men det blir godt fordet) og blend til en kremete masse, det kan ta litt tid og du må nok skrape sidene på blenderen litt, men etterhvert får du en silkemyk deilig ostekakeaktig krem, mmmm. Smak på røra om du er fornøyd med søtningen og alt. Hell over den kalde/frosne bunnen.

Ta frem nøttekaramellen og hell halvparten over kremfyllet. Rør forsiktig med en kniv så det blir marmorert. Ikke stress med utseendet, dette skal uansett toppes med karamell og pynt og greier.

Sett kaken tilbake i fryseren og la den stå der noen timer (evt. over natta) til den er helt frossen, eller i hvert fall frossen nok til at den er hard på toppen. Et par-tre timer holder om du har det travelt. Jeg laget den kvelden før servering og pyntet den morgenen etter.

Når kaken er frossen, helles resten av karamellen over (den må være romtemperert, min tok litt tid så jeg satte like godt hele stålbollen med karamellen i rett på en kokeplate på LAV varme og lot den stå der i et halvt minutt eller så, da ble den smøremyk og god).

Nå kan du enten smelte sjokoladen eller hakke den, vi bare hakket den og strødde over, men det er godt med smeltet sjokolade ringlet over hele kaken også. Du bestemmer! Så strør du masse hakkede eller hele peanøtter utover hele kaken så du får en deilig topping av peanøttsjokkis over det hele.

Skjær opp kaken i små stykker (dette er mettende!) og nyt!

Raw Snickerskake

Raw snickerskake - Veganeren
Raw snickerskake – Veganeren

9 Comments

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.