Veganere(n) spiser seg gjennom New York

Jeg og Gunnar elsker å reise, og vi prøver å få til minst én kjærestetur i året. Når man er veganer, spiller så klart maten en stor rolle når man velger reisemål. Man vil jo kunne spise godt og helst ikke bli sittende med kjipt tilbehør fordi restaurantene og matbutikkene har for dårlig utvalg. Så langt har vi ikke blitt skuffet over utvalget der vi har vært, men New York må sies å overgå all forventning!

Vi følte til tider vi ikke gjorde annet enn å spise, for hver gang vi hadde spist et sted, dukket et nytt opp på veien. Og gikk vi inn på Happy Cow-appen for å sjekke utvalget i nærheten, kunne vi bli sittende (og måpe) i evigheter og scrolle nedover lista som viste oss veganske og veganvennlige spisesteder på hvert hjørne. Donuts, pizza, burgere, iskrem, raw food, enorme sandwicher, sushi … Vi rullet mer enn vi gikk.

Okei, vi gikk faktisk veldig mye. 20-25 kilometer hver dag, altså omtrent et halvmaraton. På dårlige sko frem til Gunnar tvang meg til å kjøpe nye da gnagsårene ble for vonde.

  

Vi elsker å gå mye på ferieturer for da finner vi perler vi ikke hadde funnet ellers, og vi får oppleve stedene på en helt annen måte enn ved å kjøre eller ta t-bane. Dessuten forbrenner vi en god del av det vi spiser, og å spise – det gjør vi hele tiden!

New York – vi elsker deg, og vi skal definitivt tilbake. Kanskje på bryllupsreise til sommeren? 🙂

Vi bodde på hotellet Pod 51, som lå ganske sentralt, 5 minutters gåavstand fra Times Square. Veldig støyete, men samtidig ikke så sjenerende. Det som var litt sjenerende var størrelsen på rommene (som var knøttsmå), men det verste av alt var at badet var helt åpent, med en glassdør mellom det og rommet, så det var helt synlig hva man gjorde der inne, enten det var å dusje eller gå på do.

Godt jeg og mannen har sett det meste av hverandre fra før av, for er man sjenerte er slike rom rene døden. Takterrassen var fantastisk da, se bildet over. Vi satt der nesten hver morgen og kveld og koste oss, med drinker, mat, skravling og også folk vi møtte der og ble kjent med. Kjempekoselig!

Et av favorittspisestedene våre var Juice Press. Ren mat, juicer, smoothies, raw ostekaker, salater, spirede bagels med nøtteost, grønnkålchips, masse godt! Vi spiste der flere ganger den uken og ble aldri lei, og vi følte oss så lette og gode i kroppen! Jeg savner den kjeden enormt.

  

  

 

Et annet sted vi spiste frokost et par ganger var Terris. En sjappe med smørbrød og salater, smoothies og masse annet godt. Juksekjøtt i fleng! Man kunne velge mellom alt fra egg- og baconsalat-sandwicher og barbeque chicken-wraps, til bagels med southern fried chicken og smørbrød med pulled pork. Alt vegansk, selvsagt. De hadde også sandwicher og salater med grillet sopp og lignende for de som ikke takler juksekjøtt.

  

  

Et annet og helt fantastisk sted vi reiste til, og som hadde stått på to do-lista vår leeenge, var CosM. Altså Chapel of sacred mirrors. Neida det er ingen religiøs kirke, det er vel mer et stort galleri med masse attåt ute på landet et par timers togtur utfor New York. Bare togturen langs Hudson River var en opplevelse og vi hadde selvsagt med oss masse niste fra Juice Press.

Vi er veldig fans av kunstneren Alex Grey og kona hans, og det å få komme hjem til dem, møte dem (vi rakk ikke å hilse på dem da men vi så dem et par ganger), møte og prate med deres kollegaer, se alle maleriene live, gå på Mushroom café og drikke sopp-kakao, høre historien om hvordan alt startet, besøke den hellige stien med alle trebokstavene og statuene … Det var helt fantastisk og vi drømmer om å reise bort igjen, kanskje ta en overnatting i kongesuiten på bryllupsreisen.

 

        

Vi måtte selvsagt også innom The Cinnamon Snail, der jeg hadde hørt rykter om at de hadde fullt av donuts. Donuts har aldri vært min store favoritt men siden det ikke finnes skikkelige veganske donuts i Norge så måtte jeg jo teste ut disse. Herregud så mange smaker de hadde, tror jeg telte 10-12 forskjellige. Og maten – oh my god.

Jeg kunne spist her hver dag, om det ikke var for at vi spiste så mye på Juice Press at vi knapt har bilder av halvparten av det vi hadde planlagt å ta bilder av. Dumt … Men vi skal tilbake!

    

  

Se hva jeg fant i en helt vanlig liten (liten i forhold til i USA, der alt er digert) dagligvarebutikk. De hadde inne alle sortene, vi rakk bare å teste denne da det var 500 varmegrader ute og vi bodde på hotellrom uten fryser. Vi er ingen storspisere av is, og klarer ikke å spise opp en hel bøtte selv om vi er to, så vi hadde ikke så lyst å kaste bort penger på å kjøpe en haug med forskjellige bøtter is og måtte kaste halvparten. Men denne var ekstremt god, håper vi snart får dem til Norge. De hadde den også i kuleis-beger på en sjappe vi gikk forbi en kveld, og i dagligvarebutikken fant vi også 32938394 sorter Oreos – alle veganske. De hadde mange flere enn disse, men det er grenser for hvor mye junk vi kan kjøpe med til barna, hehe.

  

På vei hjem fra en tur forbi Frihetsgudinnen med Staten Island-ferry, gikk vi forbi et par veganske restauranter. Blant annet Red Bamboo som jeg hadde hørt så mye bra om. Dessverre var det stappfullt der og vi var for slitne og sultne til å vente i en time eller mer på plass, så vi gikk til naborestauranten, Go Zen. Helt vegansk, alt sammen. De hadde en helt fantastisk meny, klarte knapt å velge ut noe, ville bestille alt! Endte opp med en rett med crispy «biff» og grønnsaker, mens Gunnar tok en «kylling med cashewnøtter og grønnsaker» og søtpotetstappe til (hvem bestiller søtpotetstappe til dette liksom, han bestilte det i stedet for ris mens jeg var på do). Hans var best, selv om min også var awesome – dog litt for salt. Vi hadde så lyst på dessert, men orket ikke. Metthetens forbannelse!!!

   

Le Botaniste! Det er en av de beste restaurantene jeg noensinne har vært på! Det var ikke bare raw food-helsekostmat, men maten føltes allikevel veldig sunn. Ikke så sunn at det ble «årh, jeg vil heller ha junk»-kjedelig, men rett og slett fingerlicking good. Vi bestilte litt forskjellig så vi kunne smake på mer enn bare hver vår rett. Jeg krabbet ut derfra, magen på spreng. Men ikke verre enn at vi dro innom en sconessjappe for å spise dessert etterpå, haha. Må jo få med oss alt!

   

 

 

Og så måtte vi innom dette stedet, noen som kjenner det igjen? De hadde ikke noe vegansk utenom tørre salater da, så det ble hver sin cola, men nå har vi i hvert fall vært her. Seinfeeeeldt!

Er det noe jeg kommer til å savne mer enn Juice Press og ja, egentlig hele New York og alt som hører med, så er det WHOLE FOODS! Hvis vi ikke får denne kjeden til Norge snart så vurderer jeg nesten å flytte. Vet ikke om amerikanere og engelskmenn er klar over hvor heldige de er som har denne kjeden nær seg? Årh!

«Alle» i New York gikk rundt med esker med «Whole Foods»-merke på rundt lunsjtider. Jeg lurte litt på hva som var oppi, men da vi kom inn og så den største salatbaren jeg har sett (ikke bare én disk men sikkert 5) trengte jeg ikke å lure lenger. Her kunne man ta en slik eske og fylle den med så mye at man egentlig burde hatt tre esker. Jeg stappet min så full at Gunnar ble litt sur. Han mente vi aldri kom til å spise opp alt det. Jeg påsto bestemt at det klarte vi. Vel, nesten halvparten gikk i søpla. Flaut og dumt. Men jeg har sikkert lært til neste gang (not). Jeg hadde oppi vegansk kyllingsalat, stekte søtpotetbiter, veganske soyachunks, vanlige grønnsaker som mais, agurk, løk, salat, paprika osv, og avokado, hummus, guacamole, ja jeg husker ikke, men fy fader så mye det var. Jeg hadde blitt ruinert hadde jeg bodd nær en slik kjede så kanskje like greit de ikke finnes her enda.

 

Noen bilder av glade veganere på tur til slutt, før jeg takker for oppmerksomheten og sier at dette definitivt ikke er siste gang vi besøker storbyen NYC. Jeg ble skikkelig forelsket, noe jeg ikke er alene om, og vi ønsker begge å dra tilbake for å spise oss ihjel og ta enda flere matbilder. Litt mer planlagt neste gang, da vi kanskje dropper å spise så mye på Juice Press (eller … Klarer vi det da?) og prøver ut de andre stedene på to do-lista som vi ikke rakk å besøke. We’ll be back!

     

Mushroom Cafe
Mushroom Cafe

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.