Julaften 2017 – bilderas

Julaften 2017 – bilderas

Vi er så heldige at vi (stort sett) alltid har helt vegansk julaften. De i min familie som er veganere er jeg, min mann, til dels barna, min mor, bror, tante, og til dels hennes mann. I år skulle egentlig jeg og Gunnar feire jul alene siden vi ikke har barna, men så fikk vi en plutselig invitasjon til min tante og hennes mann, som driver Sola Helsefarm, og der skulle også min mor og bror, Christian, så vi ble veldig glade og takket selvsagt ja til det.

Det ble en fantastisk hyggelig julaften med mye latter og moro, knallgod mat og godt selskap. Dessverre tar jo alt slutt en gang og kvelden gikk altfor fort, men vi fikk i hvert fall tatt noen fine bilder av både oss selv og maten. Jeg trenger ikke å si så mye mer, annet enn at dette er bilder fra en typisk vegansk jul. Riskremen jeg lagde kom dessverre ikke med, da vi kom på tabben (å ikke ta bilde) da vi var ferdige med å spise, men oppskriften på riskrem her på bloggen skal etterhvert oppdateres med ny info og nye bilder, for denne riskremen er den beste jeg har laget til nå, hands down!

Maten vi fikk servert av mitt søskenbarn Alexander, mesterkokken, var nøttestek (kjøpt av Øystein som drev den veganske restauranten Resept for noen år siden), ovnsbakt pastinakk og rosenkål, English roasted potatoes og vanlige kokte poteter, gulrøtter og brokkoli, waldorfsalat (som jeg hadde laget) og en nydelig brun saus med steinsopp. Tyttebærsyltetøyet stod også på bordet.

Til dessert hadde vi riskrem) laget av meg) med mandel i en av porsjonene. Den vant min mor, heldigvis, for før det hadde hun sytt i «timevis» over at hun ikke hadde fått mandelen på over 20 år (noe som er tull for hun fikk den i 2015!). Premien var en diger marsipangris. Sausen til riskremen var kirsebærkompott (ferdigkjøpt) samt et deilig bringebærchiasyltetøy jeg hadde laget (oppskrift kommer på bloggen snart).

Til snacks/kos senere på kvelden hadde vi min tantes hjemmelagde marsipanvalnøttkuler og raw kokosmakroner, og pepperkaketrøfler (som jeg hadde laget) og 3 typer raw-kake fra Rågodt. Den ene med sitron og ingefær var helt insane god!

God romjul og godt nytt år, våre kjære lesere. Vi setter enormt stor pris på dere og vi lover å gjøre 2018 til et fantastisk år for bloggen. Våre to fokus-ord for 2018 er HELSE og VEKST, og dette skal vi innfri! Følg med oss videre inn i det nye året for masse ny inspirasjon, nye gode oppskrifter med stort fokus på sunnhet og helse (men ikke _bare_ det, noe usunt må vi da unne oss i ny og ne) og ikke minst spennende artikler og mer fokus på trening. DETTE BLIR ET BRA BLOGGEÅR!

Julaften 2017 – bilderas
Julaften 2017 – bilderas


Veganeren Christmas
Veganeren Christmas

2 Comments

  1. Så mye godt <3 Det ser og høres ut som dere hadde en super juleaften <3

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.