Julemokka med kokos og peppermynte

Jeg er ikke noen stor kaffedrikker, men gi meg kaffe med alle slags usunne godsaker oppi så sier jeg bare «ja takk»! Iskaffe eller mokka med masse sjokolade i er en av mine store lidenskaper, og som dere sikkert vet fra før av så er også peppermynte en av mine favoritt-tilsetninger i alt som har med sjokolade å gjøre, så denne drikken er midt i blinken for meg, for å si det sånn. Jeg har hatt et lag av kokoskrem på toppen (som smeltet ganske kjapt nedi den varme kaffen, ja) men prøv gjerne min absolutte favorittkrem på boks, nemlig denne. Jeg kjøper den på Mega Madla, og den smaker og oppfører seg nøyaktig som helt vanlig pisket krem. Et must å ha i huset til jul!

Julemokka med kokos og peppermynte

Ingredienser til 2 gode kopper:

  • 3 dl sterk kald kaffe
  • 1 dl plantemelk, jeg brukte mandelmelk fra Alpro, den er så god på smak
  • 100 gram mørk kokesjokolade, feks. Coop sin mørke
  • 2-3 dråper (dette er sterkt!) peppermynteolje (kjøpes på apotek eller helsekost)
  • 1 knust sukkertøystang, pluss gjerne 2 stk til å bruke som rørepinner (mine sukkertøystenger er fra London, jeg har ikke sett veganske i Norge enda, men lover å sjekke dette opp asap)
  • Pisket kokoskrem eller Schlagfix spraykrem til pynt

 

Fremgangsmåte:

Ha kaffen i en liten kjele og tilsett plantemelken. Varm opp til kokepunktet og ha i sjokoladen. La dem smelte og rør alt glatt. Ha i peppermynteolje, smak til. Hell over i to kopper, topp med krem og dryss over knuste sukkertøystenger og gjerne litt hakket sjokolade eller nøtter om du vil. Pynt med en sukkertøystang og server varmt.

Denne funker også som iskaffe, jeg tok med på jobb i to små flasker dagen etter og det var kjempesnadder.

Christmas Mocha
Christmas Mocha

 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.