Raw bringebærostekake

Fra liten til stor – alt om plantebasert ernæring

Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor
Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor
Raw Bringebær Ostekake
Raw Bringebær Ostekake

Raw bringebærostekake ble min (Gunnars) første kakeoppskrift på Veganeren. I forbindelse med bursdagen min laget jeg en kake som ble servert etter lunch på jobb. Som all mat jeg tar med til mine kolleger på Tieto så varer det som regel ikke lenge før fatet er tomt. Denne oppskriften er basert på en oppskrift fra yummymummy. Det er alltid kjekt å servere ting på jobb, og det dukker som regel alltid opp gode anledninger til å diskutere veganisme og spørsmål rundt dette. RAW food er til tross for det mange tror ofte mye enklere å tilberede og anskaffe ingredienser til. Alle ingredienser i denne kaken kommer fra naturlige råvarer, nøtter og frukt, likevel smaker den som den søteste sukkerbomba du kan forestille deg.

Kaken er en veldig enkel trelagskake basert på en tradisjonell, men supergod nøttebunn, cashewkrem i midterste lag og bringebær/cashewkrem på topp.

Før jeg går i gang med oppskrift og fremgangsmåte så vil jeg ta opp noen ting som jeg lærte når jeg laget min første raw ostekake:

 1. Tin opp skikkelig! Dersom du oppbevarer kaken i fryst tilstand, husk å ta den ut fra fryseren i god tid før servering. Smakene i både ostekremen og fruktkremen var 4000% mer fremtredende når kaken var helt opptint enn det første stykket (15 minutt etter at den var tatt ut)- Så; La kaken hvile i minst en time før den serveres.
 2. IKKE følg oppskriften hundre prosent når det gjelder bunnen; begynn med nøtter. Hakk dem til passende biter og tilsett 3/4 deler av dadlene. Når massen lar seg rulle til en ball i hånden er den klar. Det er mye lettere å tilsette ekstra dadler i massen enn det er å tilsette nøtter i ettertid!
Raw Bringebær Ostekake
Raw Bringebær Ostekake

Ingredienser til en rund ostekake (14-16 kakestykker)

Nøttebunn:

 • 5 dl saftige dadler (feks disse i esker som ligger i butikkenes fruktdisk)
 • 4 dl mandler (Bruk de nøttene du har liggende)
 • 1 dl hasselnøtt (Bruk de nøttene du har liggende)
 • 2,5 dl kokosmasse

Cashewkrem/Cashewkrem med Bringebær:

 • 1,25 dl kokosolje
 • 1 liter rå cashewnøtter, bløtlagt i  noen timer eller over natten
 • 2 dl lønnesirup
 • Juice fra 2 sitroner
 • 3 dl kokosmelk (tips, sett kokosmelken kaldt og bruk det stiveste øverste laget) (tips 2: ikke bruk lett kokosmelk, den stivner ikke)
 • 2 ts Vaniljeekstrakt
 • 400 gram ferske eller frosne bringebær

Fremgangsmåte:

 1. Sleng nøttene i blenderen og kjør til det er passelig store biter. Kjør så 3/4 av dadlene i. Dersom massen lar seg rulle til en liten ball i handen er den nå klar. Tilpass med resten av dadlene om det er for tørt. Press massen i en kakeform.
 2. Blend alle ingrediensene som gjenstår bortsett fra bringebærene godt sammen og hell halvparten av kremen over nøttebunnen.
 3. Ta ca halvparten av bringebærene og dryss over cashewkremen, dytt disse forsiktig helt ned i kremen.
 4. Resten av bringebærene kjøres sammen med resten av kremen i blenderen og utgjør det siste laget av ostekaken.
 5. Som pynt har vi brukt raspet sitronskall og mini chocolate chips fra vitacost.

Sett til avkjøling i fryseren eller kjøleskapet.

Raw Raspberry Cheesecake
Raw bringebærostekake

4 Comments

 1. Helt nydelig kake! Laget den når vi fikk besøk og alle skrøt veldig av kaken og ville ha oppskriften 🙂 Men jeg syns ikke dette ble en spesielt stor kake. Jeg halverte mengden ingredienser til bunnen, men til fyllet ble det altfor lite og jeg endret til det som stod i oppskriften. Brukte en rund form på ca 23 cm og det ble 12-14 kakestykker. Og alle ville ha to stykker.

  • Hei Elin

   Så kjekt at kaken falt i smak. 😀 Vi er også veldig glade i den! Oops, når du sier det så kan det hende mannen doblet oppskriften sist han lagde den og at det var derfor den ble så stor. Jeg takker så mye for tilbakemeldingen og skal inn og endre litt på det nå. 🙂

   Hilsen Cathrine

 2. Hei! Passer denne oppskriften til en rund kakeform på ca 18 cm, eller burde jeg halvvere?

  • Hei Ragnhild

   Jeg tror nok du bør halvere. Litt usikker men tror det blir litt for mye med full oppskrift til en så liten form. Du kan alternativt bruke en ildfast form litt større enn kakeformen, eller du kan lage muffins av resten. Det har jeg gjort noen ganger. Da fyller du bare røren i muffinsformer og setter i fryseren mellom hvert lag. Men har du en langpanne ca 30 x 40 cm skal denne røren gå fint i den og, da kan du skjære ut pene firkanter til servering. 🙂

   Hilsen Cathrine

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.