Skilpaddekonfekt

Skilpaddekonfekt, hva er det? De kalles turtle candy i USA. Hvorfor aner jeg ikke, men da må de jo altså hete skilpaddekonfekt på norsk, sant vel? Noen kaller dem også det flotte navnet «chocolate caramel cashew clusters» på amerikansk, men det ble litt voldsomt så jeg holder meg til det enkle, men koselige navnet skilpaddekonfekt. Uansett hva du velger å kalle dem; de er knallgode! Fyll fryseren med disse og knask i vei hele jula – de er faktisk ikke særlig usunne!

Skilpaddekonfekt

Ingredienser til ca. et stekebrett fullt med konfektbiter (20-30 stk?):

Karamellen:

  • 5 dl saftige dadler (feks disse i esker som ligger i butikkenes fruktdisk)
  • 1,8 dl kokvarmt vann
  • 1/2 ts havsalt
  • 1 ts vaniljeekstrakt eller vaniljesukker

Resten:

  • 3 dl salte, ristede cashewnøtter (kan også bruke rå og riste og salte dem selv, sånt gidder ikke jeg)
  • 300 gram vegansk sjokolade, feks. Coop sin mørke kokesjokolade
  • 1 ss smaksnøytral kokosolje (kan sløyfes)

 

Fremgangsmåte:

Karamellen lager du ved å kjøre dadlene og halvparten av vannet (er dadlene litt tørre kan du soake dem i vannet i et par timer først) i en food processor, til det er en kremete masse. Ha litt og litt vann i til konsistensen er som seig karamell. Den må ikke være for fast, men heller ikke rennende. Smak til med vanilje og salt. Sett tilside.

Legg nøttene i små fjelltopper (ca. 4-5 nøtter i hver) på et papirkledd stort brett som passer i fryseren eller kjøleskapet. Ha en ss eller mer karamell over hver «topp» og dytt nøttene litt inn i karamellen så de henger fast i hverandre. Litt klissete men verdt det!

Når alle nøttene er dekket med karamell, smelter du sjokoladen i vannbad og blander inn kokosoljen. Rør det glatt og så heller du en ss eller to med sjokolade utover hver nøttekaramelltopp så de er nesten dekket. Litt kult om man fremdeles kan se litt av nøttene og karamellen, men det velger du selv.

Sett alt til avkjøling i fryseren eller kjøleskapet.

Skilpaddekonfekt

Vegan Turtle Candy
Vegan Turtle Candy

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.