Fudgebrowies – raw

Brownies er ikke ukjent for noen, men hva med raw brownies? Fudgebrowies – raw er deilige, kladdete, syndige og sjokoladete. Men de er også noe vanlige brownies ikke er – de er uten hvitt sukker og mel! Og selvfølgelig også uten smør og egg, veganske som de er. De er heller ikke stekt! Helt uten at det går utover smaken – tvert imot. De er så gode at du nok etter å ha laget dem en gang, må lage dem igjen ganske kjapt, for disse forsvinner fort! Det er de beste raw browniesene jeg har smakt, og jeg tror ikke de fleste som prøver denne oppskriften er uenige i det.

Fudgebrowies - raw

Jeg sier det bare: FUDGE HEAVEN! Disse smelter i munnen og du får bare ikke nok. Men ikke hør på meg – løp inn på kjøkkenet og lag dem! Evt. løp ned i butikken først om du mangler noen ingredienser. Ja, det er jo en annen ting som er bra med disse små elsklingene; du får kjøpt alle ingrediensene i helt vanlig matbutikk. Not bad, huh?

Fudgebrowies - raw

Fudgebrowies - raw

Ingredienser

Brownie:

 • 5 dl saftige dadler uten stein
 • 3.5 dl valnøtter
 • 6 ss kakaopulver
 • 2 ts vaniljeekstrakt
 • 1 klype salt

Glasur

 • 0.5 dl kakaopulver
 • 0.5 dl lønnesirup, daddelsirup eller agavesirup
 • 2 ss smeltet kokosolje uten smak
 • 1 ts vaniljeekstrakt
 • 2 ss hakkede nøtter, feks. hasselnøtter

Fremgangsmåte

 1. Finn frem en liten form og kle den med plast eller bakepapir. Ha valnøtter i food processoren og pulse til de er grovhakket. Ikke for mye. Ha i dadler, kakaopulver, vanilje og salt og kjør til en deig som henger godt sammen, den skal være litt klebrig. Ha i litt mer dadler om den er for tørr.

 2. Ta ut massen og press den ut i formen. Sett formen til avkjøling. Imens lager du glasuren:

 3. Bland sammen kokosolje, kakaopulver, lønnesirup og vaniljeekstrakt. Rør til det er helt glatt. Om det er for tyntflytende, sett det i kjøleskapet en liten stund, men pass på for det stivner fort pga. kokosoljen. Hell glasuren over kaken og dryss over hakkede nøtter. Sett formen i kjøleskapet et par timer eller mer. Skjær i pene kakestykker (ikke for store, da dette er mektige greier) og server.

 4. Oppbevares i kjøleskapet.

Raw Fudgebrownies Pinterest
Raw Fudgebrownies Pinterest

2 Comments

 1. Gidder du poste ingrediensene..?

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.