Grønnkålchips med gurkemeie og solsikkefrø servert med rødbetehummus

Grønnkålchips med gurkemeie og solsikkefrø. Alle har hørt hvor «sinnsykt» digg det er med grønnkålchips og ikke minst hvor vannvittig utrolig sunt det er, men har du prøvd det? Ja? Du har garantert ikke prøvd denne versjonen. Disse chipsene er ikke bare supersnacksne, men også fyldige og dermed kostandsdyktige i forhold til en vanlig pakke chips på lørdagskvelden. Krydderblandingen vi har brukt i denne batchen fungerte veldig bra for vår 4 åring og de to på 9 og 10, men kan sprites opp enda mer for godt voksne mennesker. (Selv om det ikke trengs)

Grønnkålchips med gurkemeie
Grønnkålchips med gurkemeie og solsikkefrø

Du trenger sannsynligvis kun grønnkål, da resten av ingrediensene stort sett er standard vare hos en gjennomsnittlig nordmann. Kanskje utenom næringsgjær. Dette vitamin B-12 innholdige mattilskuddet er som manna fra himmelen for oss veganere. Ikke bare slår det alt som finnes på markedet når det gjelder umami, det inneholder også folsyre, protein, selen og sink og er relativt billig. Næringsgjær finnes overalt hos de største leverandørene på Internett. I denne oppskriften bruker vi kun 4 teskjeer og det er mer enn nok til å gi en osteaktig fylde for en hel grønnkål. Vi kødder ikke, disse chipsene er mer enn vanlig chips, fylden er helt sinnsykt. Det skyldes solsikkefrømassen iblandet næringsgjær som masseres inn i grønnkålchipsen før steking / dehydrering.

Dehydrator for oster, sopp etc-
Dehydrator for oster, sopp etc-
Dehydrering av grønnkålchips
Dehydrering av grønnkålchips med solsikkefrø og gurkemeie

Det er en viktig ting du må huske på nesten uansett hva du lager med grønnkål (det gjelder dinosaurkål/svartkål også). Disse kåltypene trenger en god omgang juling for at kroppen og kjeften din skal klar å fordøye næringsstoffene skikkelig, men mest fordi det skal være behagelig og godt å spise. Vi pleier å dynke denne type kål grundig i en slags eddikblanding før tilberedelse. Bruk den edikken du har, men for type chips oppskrifter anbefaler vi å bruke eplecidereddik; da det gir en passende smak for chips. Du har nå lært hemmeligheten for å få grønnkål til å smake godt. Det hadde vært dumt om du glemte det igjen, så derfor sier vi det igjen: Grønnkål og svartkål trenger juling. Husker du det nå?

Siden vi er over gjennomsnittet begeistret for hummus har vi bundlet disse chipsene med en artig og spicy rødbetehummus. Det blir satans fine bilder av det også. Rødbeter ass; kul grønnsak.

Ingredienser

Grønnkålchips

 • 1 fersk grønnkål eller svartkål
 • 2,4 dl solsikkefrø
 • 1,2 dl vann
 • 4 steinfrie dadler
 • 4 ts næringsgjær
 • 3 hvitløksfedd
 • 1/2 ts cayennepepper
 • 1/4 ts gurkemeie
 • 2 ts havsalt / maldonsalt
 • 1 ts røkt paprika
 • 1 klype svart pepper
 • 1 dl eplecideredikk

Rødbetehummus (basert på Hot Pink Hummus fra Forks over Knives)

 • 400 gram hermetiske kikerter
 • 2 fedd hvitløk
 • Juice fra 1/2 sitron
 • 1 ts tahini
 • 1/2 ts salt
 • 1 kokt rødbete

Fremgangsmåte

Grønnkålchips

 1. Fjern stilkene på kålen, riv opp i passende biter og ha i en bolle. Ta oppi eddik og salt og masser med hendene  ca et minutt. Husk det du lærte i begynnelsen av oppskriften. Denne type kål trenger juling. You dig?
 2. Ta alle øvrige ingredienser i en blender og kjør på full guffe til det har blitt samme konsistens som havregrøt omtrent.
 3. Masser smørja inn i grønnkålen og legg på stekebrett eller i dehydrator.
 4. Kjør i stekeovn på 150 grader i 20 minutt; eller i dehydrator på 45 grader i 12 timer

Rødbetehummus

 1. Kjør alle ingredienser i blender til ønsket konsistens, spe på med det vannet rødbeten ble kokt i for ekstra kinky farge.

Grønnkålchips med gurkemeie

Grønnkålchips med gurkemeie og solsikkefrø

Grønnkålchips med gurkemeie
Grønnkålchips med gurkemeie og solsikkefrø
Rødbetehummus
Rødbetehummus

 

Rødbetehummus
Rødbetehummus
Kalechips and Hummus Pinterest
Kalechips and Hummus Pinterest

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.