Sjokoladepulvermix til varm kakao (Bountystyle)

Sjokoladepulvermix til varm kakao (Bountystyle)

Alle veganere, i hvert fall alle jeg kjenner, har sett seg lei på at alle instant kakaodrikker i butikken inneholder noe så dumt som melk! Hvorfor ikke bare holde pulveret melkefritt og skrive at det kan blandes ut i melk heller? Fryktelig frustrerende. Men fortvil ikke – jeg har kommet frem til en nydelig pulvermix som er lett å lage og holder i evigheter i en krukke i skapet! Her er det bare å tilsette noen skjeer i kokende vann eller (plante)melk og vips – instant nydelig varm kakao.

Ja, den smaker litt kokos men hvem liker vel ikke det? Jeg vet det finnes soyamelkpulver også, så kanskje det går an å prøve med det i stedet om kokos ikke er helt din greie? Vi er i hvert fall klin kokos her i huset. 🙂

Kakao-mix
Sjokoladepulvermix til varm kakao (Bountystyle)

Ingredienser:

 • 2,5 dl kakaopulver
 • 3,5 dl kokosmelkpulver (se tips lenger nede)
 • 2,5 dl kokossukker eller vanlig sukker
 • 2 ts vaniljesukker, kan sløyfes

Fremgangsmåte:

 1. Finn frem en bolle og en håndvisp. Ha alle ingrediensene i bollen og visp alt godt sammen.
 2. Fyll pulveret på et rent Norgesglass eller lignende og sett i kjøkkenskapet.
 3. Tre spiseskjeer (etter smak) er passe dose i en kopp (ca. 2,5 dl) kokende vann eller plantemelk. Jeg liker det best med en blanding av vann og soyamelk. Rør godt og server med feks. veganske marshmallows (jeg kjøper på Vitacost), pisket soyakrem eller vegansk iskrem.
Sjokoladepulvermix til varm kakao (Bountystyle)

 

Tips: 

*Kokosmelkpulver fås kjøpt i de fleste asiatiske butikker men mange av dem inneholder melkeprotein. Jeg kjøper kokosmelkpulver på Vitacost til en billig penge. Gi meg gjerne tilbakemelding om dere finner melkefritt kokosmelkpulver eller prøver denne mixen med soyamelkpulver og det blir bra. 🙂

Sjekk også gjerne ut våre andre oppskrifter på flytende godsaker.

Vegan Cocoa Mix Pinterest
Vegan Cocoa Mix Pinterest

2 Comments

 1. Maria H K

  Dette var sykt godt! Takk for oppskriften!
  Kokosmelkpulver fant jeg på sunkost til under 200-lappen (økosjokolade).
  Tips fra meg: ekstra godt med bittelitt salt i 🙂

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.