Indisk daal

Indisk daal

Jeg elsker indisk mat. Linser, kikerter, kokosmelk, koriander, spisskummen, curry, indiske smaker er bare det beste i verden. I tillegg er vi jo en stor familie med 5 barn annenhver uke og da er det veldig greit med mat i store porsjoner som nesten lager seg selv. Her er en av de beste grytene vi vet.

Indisk daal
Indisk daal

Ingredienser til ca. 4 porsjoner:

 • 1 stor løk hakket
 • 4 fedd hvitløk hakket
 • 200 gram røde linser ukokte
 • 1 boks kokosmelk
 • 0,5 liter grønnsakskraft feks. en terning grønnsaksbuljong oppløst i vann
 • 2 bokser hermetiske tomater
 • 2 ss garam masala
 • 1 ts gurkemeie
 • 1 ss spisskummen
 • 1 ts chilipulver eller chiliflakes
 • 1 ss sitronsaft
 • 1 potte eller bunt frisk koriander

Fremgangsmåte:

 1. Stek løk og hvitløk i litt olje til det er blankt og lukter godt. Ha i krydderne og rør litt.
 2. Hell i kokosmelk, buljong, tomater og linser. Rør godt og legg på lokk. La gryten putre i ca. 30 minutt, rør innimellom og ha i mer vann om det blir tørt. Du kan ta av lokket de siste 10 minuttene og evt la det koke enda lenger (den blir bare bedre jo lenger den står, men pass på å ikke ha sterk varme på så det brenner seg. Tar du av lokket tykner suppen mer/fortere.
 3. Ha i sitronsaft og hakket koriander. Smak til med mer krydder og salt om det trengs. Server linsegryten med naan, raita eller (soya)yoghurt (jeg bruker Alpro Go On naturell) og frisk koriander, gjerne ris også.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.