Våre 6 påleggsfavoritter

Våre 6 påleggsfavoritter

Det mest vanlige spørsmålet veganere får av andre, ved siden av «men hva spiser du til jul» er hva i all verden man har på brødskiva. Og ja, det stemmer at man ikke akkurat har det samme enorme utvalget i vanlige butikker som det ikke-veggiser har, men går man i de riktige butikkene og bruker man litt tid på kjøkkenet, er det bare fantasien (og eventuelt lommeboka) som setter grenser for hvilke eventyrlige smørbrød man kan lage. Nå har jo Coop kommet med vegansk italiensk salat og rødbetesalat samt hvitost, og Synnøve Finden har kommet med vegansk skivet (og revet) ost. Meny har fått vegansk aïoli og to typer skinkepålegg. Vil man ha enda bedre utvalg i vegansk «kjøttpålegg» kan man besøke en helsekostbutikk med godt utvalg, der finner man ofte veldig mye. Men man kan like gjerne lage pålegg selv.

Vi har her samlet et knippe av våre hjemmelagde favorittpålegg her til dere. Kom gjerne med tips i kommentarfeltet om dere har andre favoritter å komme med.

Nokrell i tomat:

Et av våre mest populære pålegg på Veganeren. Til og med Meny i Oslo har begynt å selge det i delikatessen. Dette smaker ganske likt ekte makrell i tomat, så dere som ikke liker smaken av dette, styr unna. Dere andre – smør en fersk brødskive med vegansk smør og nokrell, ta på en dæsj vegansk majones og kos dere!

Våre 6 påleggsfavoritter

 

Faux Gras: 

Gåselever er vel en av de mest uetiske rettene man kan spise, så det styrer vi selvsagt langt unna. Men mange liker smaken av det, og når man kan lage en versjon av det uten å plage dyr, ja da gjør man det. Hvis man vil. Jeg ville nå i hvert fall prøve, og resultatet ble veldig bra. Brødskive med faux gras og syltede rødbeter – NOMS!

Faux Gras (gåsa lever)

 

Ovnsbakt postei med selvplukkede traktkantareller:

Gunnar laget denne posteien i julen 2017, og den ble skremmende fort oppspist. Tror aldri jeg har spist så mye brød som da. Kantarellene er plukket og tørket av min soppkyndige mann, og gjorde virkelig susen i denne posteien. Kan ikke annet enn å anbefale folk å lage den, til og med fjortisene våre slukte den!

Linsepostei med traktkantarell

 

Sandwichsalat med «kylling»:

Kyllingsalat var en av mine favoritter før jeg ble veganer. Det å kjøpe en diger baguette eller horn fylt med karrikyllingsalat hos bakeren var bare helt magisk. Nå får man ikke vegansk «kyllingsalat» hos bakeren (enda, you just wait!) men man lager den uhyre lett selv, spesielt etter at butikkene begynte å selge den mest perfekte kyllingerstatningen noensinne! Denne kyllinggreia kan lure hvem som helst til å tro det er ekte vare. Tror dere meg ikke? Prøv selv.

Sandwichsalat med "kylling"

 

Veggesalat:

Salat laget av vegger? Nei, altså dette er en vegansk versjon av eggesalat, en stor folkefavoritt. Egg er jo ikke vegansk, men tofu er det, og tofu kan man faktisk få til å smake egg bare man kan sine saker. Og mine saker – de kan jeg! Denne (v)eggesalaten smaker faktisk så likt originalen som man bare kommer! For en raskere, enklere versjon kan man bytte ut tofuen med kikerter som man halvmoser med en potetmoser eller kjapt i en food processor (de skal være kornete, ikke hummus). Det blir ikke helt samme greia, det er best med tofu, men jeg lager den faktisk ofte med kikerter fordi det er billigere, enklere og kanskje hakket sunnere.

Veggesalat

 

Pizza-hummus:

Hummus er alltid godt – uansett! Vi elsker hummus! HUMMUS FOR PRESIDENT! Men vi liker også å variere hummusen vår, og denne pizzavarianten er en av de beste vi vet om. Bruk den på brødskiva, i wraps, som dip, ja eller faktisk på pizzaen i stedet for tomatsaus. Årh, hummus. <3

Pizza-hummus

 

 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.