Sitronkake med frisk glasur

Fra liten til stor – alt om plantebasert ernæring

Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor
Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor

Sitronkake med frisk glasur

Jeg har alltid vært veldig glad i sitronkake, men det har ikke bare vært enkelt å få til en vegansk versjon som er luftig og saftig på samme tid, uten å føles deigete eller for lite stekt. Denne ble derimot utrolig god og jeg kommer til å lage den (altfor) ofte, tror jeg. Frisk og deilig smak, glasuren var i syrligste laget for et par av ungene men vi andre elsket den! Men det kan du tilpasse selv med mer melis, søtning etc.

Sitronkake med frisk glasur
Sitronkake med frisk glasur
Sitronkake med frisk glasur
Sitronkake med frisk glasur

Ingredienser:

Kaken:

 • 3,5 dl hvetemel
 • 1,5 dl sukker
 • 2 ts bakepulver
 • 1 ts vaniljesukker (eller ekstrakt)
 • 1/2 ts salt
 • 1,5 dl soyamelk eller annen plantemelk
 • 120 gram vegansk margarin, smeltet (evt. 1,2 dl smaksnøytral matolje)
 • 1 stor sitron, skallet og saften (spar litt til glasur og pynt)

Glasuren:

 • 1,5 dl melis, mer etter smak
 • 2-3 ss sitronsaft, evt litt mer
 • 1 ss revet sitronskall til pynt (kan sløyfes eller byttes ut med noe annet)

Fremgangsmåte:

 1. Sett ovnen på 175 grader og kle en liten brødform eller en liten rund form) med bakepapir (eller smør den og strø mel over).
 2. I en bolle har du det tørre og i en annen det våte. Ha det tørre over i det våte og visp alt godt sammen til en røre. Er den altfor tykk, ha i litt vann. Den skal være tykk men fremdeles litt rennende.
 3. Ha røren i brødformen og stek kaken midt i ovnen i ca. 40 minutter. Stikk en pinne/kniv forsiktig inn i midten av kaken, er det røre på den når den kommer ut må kaken stekes litt til. Heller bittelitt for lenge enn bittelitt for lite, for rå deig er ikke noe godt.
 4. Ta kaken ut og den avkjøles skikkelig før du har over glasuren, som du bare rører kjapt sammen i en liten bolle. Hvis du vil ha glasuren mindre syrlig, bruk mest vann (men pass på, melis blir fort tyntflytende om du har i bare biiittelitt for mye væske) og litt sitronsaft. Jeg brukte kun sitronsaft og elsket det, men ungene syntes som sagt den kunne vært litt søtere.

Sjekk gjerne ut flere av kakene våre i vårt kakeoppskrifts-arkiv.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.