Snack-kuler med havre og kokos

Snack-kuler med havre og kokos

Disse er gooode! De er for det første veldig enkle å lage (sett ungene igang med bakst!), og for det andre er de faktisk sunne! Ja, du leste riktig. De inneholder ikke hvitt sukker eller hvitt mel, de er spekket med supersunn havre og andre godsaker. Og de smaker godt! Min bonusdatter på 9 år elsker disse og spiste seg ihjel på dem i påsken. Varier gjerne med å ha i sjokolade i stedet for rosiner (av og til må man ha sjokolade, sant?), most banan i stedet for eplemos, dropp kokosen, ha i MER kokos, rist kokosen først, ha i nøtter. Do whatever you want, lag dem etter egen smak. Tørkede tranebær tror jeg vil være PERFEKT i disse!

Snack-kuler med havre og kokos
Snack-kuler med havre og kokos

Ingredienser

 • 2,5 dl havregryn (gjerne glutenfri)
 • 2,5 dl havremel (gjerne glutenfritt, kjør havregryn i food processor for billig havremel)
 • 1 ts bakepulver
 • 1 ts kanel (mer etter smak)
 • 1/4 ts revet muskat, kan sløyfes
 • 1 ts revet sitron- eller appelsinskall (det har ikke jeg i, kan sløyfes)
 • 1 stor neve eller to rosiner (bytt gjerne ut med annen tørket frukt/bær eller sjokolade)
 • 0,5 dl hampfrø eller kokosmasse, eller en blanding av begge
 • 1/4 ts salt
 • 1,2 dl eplemos (hjemmelaget eller ferdigkjøpt, helst usøtet)
 • 0,5 dl lønnesirup (kan sikkert øke mengden eplemos og kutte mengden lønnesirup men har ikke prøvd)
 • 1 ts vaniljeekstrakt eller vaniljesukker (ekstrakt er best men verre å få tak i)

Fremgangsmåte

 1. Sett stekeovnen på 175 grader og kle et stekebrett med bakepapir.
 2. Bland alle ingrediensene sammen i en bolle, det skal bli en klebrig deig/røre som lett kan rulles til en kule med fingrene. Dersom den er for tørr, ha i litt vann eller plantemelk, men ikke for mye. Røren skal være tykk. Ta en bit røre i hendene og klem den godt sammen for å binde konsistensen, så triller du en ball med lett fuktede hender og legger på bakepapiret. Spis en rå kule, de er faktisk veldig gode. Slutt å spis etter én, ellers forsvinner alle, nemlig, og du må lage ny batch. (Nesten) been there.
 3. Stek snacks-kulene i ca. 15 minutter, eller til de såvidt begynner å bli gyldne. De flyter ikke ut under steking, såfremt røren var tykk nok. Var den ikke det og de flyter litt ut, blir de sikkert like gode (oj, kanskje enda bedre? Må prøve det og en gang).
 4. La kulene avkjøles til romtemperatur, og digg innpå. Perfekt turmat, etter trening-snacks, i matboksen til ungene (eller deg selv) osv. Oppbevares i tett boks i romtemperatur eller kjøleskap, alt etter om du vil ha de kalde eller ikke.

Snack-kuler med havre og kokos

 

Snack-kuler med havre og kokos

Snack-kuler med havre og kokos

 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.