Vegansk utdrikningslag for Veganeren

Da ble det endelig utdrikningslag på meg! Da jeg og Gunnar, paret bak Veganeren, gifter oss om under 4 uker, ble jeg tatt med i utdrikningslag av verdens beste venninnegjeng. Min forlover, Maren, hadde brukt månedsvis på forberedelsene og gjett om det ble bra! Jeg ble tatt med på demo-innspilling i ekte studio (litt dårlig timing da jeg var forkjølet og stemmen var hes som en traktor men GØY allikevel), fotosession utendørs og en helt fantastisk middag laget av en vaskeekte kokk, med servitør og det hele!

Vegansk utdrikningslag for Veganeren

Dette innlegget skal jo, siden dette er en matblogg, handle om maten da, så her er bilder av det jeg fikk servert. Det var en helt himmelsk treretters-middag, alt vegansk. Ikke alle venninnene mine er veganere (vi var vel 4 veganere) men alle er vant til vegansk mat og spiser det med stor glede. Alle elsket denne maten og spiste seg halvt ihjel, og selv endte jeg opp på kjøkkenet flere ganger den kvelden og smugspiste på restene (sa jeg skulle «på do»). Stakkars venninna mi som sikkert hadde regnet med restemat, men ikke når Veganeren er på middag. Da forsvinner plutselig restene litt etter litt …

 

Der første vi fikk servert var en forrett så fint dandert at øynene mine nesten ble mette før jeg begynte å spise. Men ikke bare det pent ut, det smakte enda bedre. Den bestod av en nydelig blomkål-panna cotta (aldri smakt det før, det var spesielt men utrolig godt), brent purre, syltet rødløk, appelsinglaserte gulrøtter (nam!), asparges og salat. Ble spist opp før jeg fikk sukk for meg.

Vegansk utdrikningslag for Veganeren

 

Hovedretten var i en klasse for seg. Venninnene mine vet at jeg elsker curry og denne typen mat, og hovedretten bestod av en karibisk curry. Det var flere retter på tallerkenen; en helt utrolig god linsestuing som jeg kunne levd på resten av livet, deilig krydret/marinert Oumph som smeltet på tunga, Chana aloo (kikerter og poteter i nydelig saus), ananas-chutney, raita og basmatiris. Jeg ble så mett at jeg rullet etterpå (men det stoppet meg allikevel ikke fra å smugspise resten av kvelden).

Vegansk utdrikningslag for Veganeren

 

Så var det tid for dessert. Da var egentlig alle sammen sprekkmette, men hvem skipper dessert, liksom? Den var kjempegod! Jordbærsuppe med spiselige blomster og vaniljeis på toppen. Det var deilig friskt etter middagen, og smakte ren sommer.

Vegansk utdrikningslag for Veganeren

 

Så, folkens, «det kommer en veganer på middag, hva i all verden skal vi servere?» er ingen unnskyldning lenger. Det er så mye god vegansk mat der ute, som ALLE kan (og vil) spise. Så hvorfor ikke lage vegansk til hele gjengen slik at alle i selskapet kan spise det samme? I stedet for å lage egen mat til veggisene? Alle kan spise vegansk mat, og det fører til mer fellesskap når alle spiser det samme rundt bordet. I tillegg åpner det opp dører og fjerner fordommer, når folk innser at hey, vegansk mat er jo MAT jo, det er ikke gress og høy eller rå tofu. Utvid horisonten. 🙂

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.