Kanelbollekake

Fra liten til stor – alt om plantebasert ernæring

Fra liten til stor - alt om plantebasert ernæring
Fra liten til stor - alt om plantebasert ernæring

Kanelboller er vel alltid en hit uansett hvem man lager det til. Men hva med å prøve en ny vri på den tradisjonelle baksten? Kanelbollekake ser kult ut, det er enkelt å lage og det tar seg godt ut på kakebordet. Man trenger bare en smurt kakeform og man er good to go! Denne bolledeigen er forresten helt nydelig å jobbe med. myk og smidig og saftig. Jeg kommer heretter alltid til å bruke den til alle slags boller jeg lager. Noms!

Kanelbollekake

Serveringer 20 boller

Forfatter Cathrine Birkeland

Ingredienser

 • 400 gram hvetemel
 • 1 pakke tørrgjær (evt. fersk)
 • 2 dl planemelk (jeg brukte Oatly havremelk)
 • 75 gram vegansk margarin
 • 1 ts kanel (eller kardemomme, eller begge)
 • 1 ts vaniljesukker
 • 4-5 ss sukker, etter smak
 • 1/2 ts salt

Fyll:

 • margarin, sukker, kanel

Fremgangsmåte

 1. Smelt margarinen i en gryte. Ha i melken og varm det til ca. 37 grader. Bland mel, sukker, tørrgjær (fersk må blandes ut i væsken), salt, kanel/kardemomme og vaniljesukker i en kjøkkenmaskin (om du ikke bruker naturens maskin – hendene) og rør et par ganger. Ha i melk- og smørblandingen og kjør til en glatt og smidig deig. La den heve under et klede i ca. 45 minutter.
 2. Ta deigen ut på et melet bakebord og kjevle ut til et stort rektangel. Smør på margarin og strø over sukker og kanel. Rull sammen leiven til en pølse og del opp i skiver i ønsket tykkelse.
 3. Smør en middels stor rund kakeform med margarin over det hele. Sett skivene med snittflaten mot hverandre i kakeformen. Om de ikke dekker hele formen, husk at de vil ese ut underveis i hevingen og stekingen. Men det skal være nok boller til å fylle en kakeform på ca. 24 cm.
 4. La kaken heve i 45 minutter. Stek den så på 200 grader i ca. 20-25 minutter, til den har fått en gylden brunfarge på toppen (men ikke brent!). Du kan gjerne pensle kaken med soyamelk eller lignende før steking men resultatet blir egentlig det samme både med og uten pensling, etter min erfaring.
 5. Server for eksempel med Oatly iMat Fraiche eller pisket soyakrem, eller vegansk is.
Kanelbollekake
Før heving i formen
Kanelbollekake
Etter heving i formen

Kanelbollekake

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.