Superkjapp og enkel BBQ-saus!

Fra liten til stor – alt om plantebasert ernæring

Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor
Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor

Superkjapp og enkel BBQ-saus!

Trenger du barbeque-saus i en fei? Da er dette noe for deg. Vi er veldig glade i god bbq-saus her i huset, men skal man ha en god saus må man ofte opp i blodpris, dessuten er de ofte fulle av sukker og diverse ingredienser vi helst vil unngå i det daglige. Her er en litt sunnere versjon, som i tillegg røres sammen på 2-3 minutter og smaker kjempegodt! Vi spiste den opp skremmende fort første gang vi laget den, måtte lage ny dagen etter. Men ja, den er supergod og den passer fra alt til burgere og tofu, til grillspyd og ketchup-erstatning.

Superkjapp og enkel BBQ-saus!
Superkjapp og enkel BBQ-saus!

Ingredienser:

  • 1 dl ketchup (her kan du bruke hvilken som helst, sunn eller usunn, billig eller dyr
  • 1 ts eplecidereddik eller annen eddik
  • 2 ts brunt sukker, kokossukker eller lønnesirup (eller hvitt sukker om du vil)
  • 1 ts hvitløkspulver (eller 1 stk revet hvitløksbåt)
  • 1 ts røkt paprikapulver (eller mer, etter smak)
  • 1 ss flytende melasse
  • 1/2 ts salt (valgfritt)

Fremgangsmåte:

  1. Rør alle ingrediensene kjapt sammen i en liten bolle. Smak til med mer krydder eller søtning. Oppbevar i kjøleskapet. Denne holder minst en uke i kjøleskap og kan også fryses. Vi bruker den til ALT når vi først lager den. Ketchupen lar du stå bakerst i kjøleskapet, denne erstatter ketchup i de fleste oppskrifter, med mindre du ikke liker den røkte smaken. Melasse er ikke HELT nødvendig, men kjøper du først en flaske, har du den så lenge du lever omtrent. Melasse kan brukes i masse forskjellig, feks. disse pepperkakenmuffinsene!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.