Lefseruller med røkt «laks», dill og kremost

Lefseruller med røkt «laks», dill og kremost

Jeg har alltid elsket røkelaks, men det er jo slett ikke vegansk, så da spiser man ikke det. Det jeg derimot kan kose meg med med goood samvittighet er røkt gulrotlaks. Jepp, laks av gulrøtter! Det kan nok ikke akkurat lure fiskespisere til å tro det er ekte vare, men det ser på mange måter ut som røkt laks og det smaker skremmende likt! Smaken kommer fra liquid smoke som gir en nydelig røkt smak som, når den blandes med dill og soyasaus og kelp, får en skikkelig røkt sjøsmak som lurer ganen til å tro du spiser fisk, nesten. Marinaden er så god i seg selv at jeg vurderer å bruke den til andre ting. Tofu-fisk? Fuskekaker? Hmmm.

Røkelaks av gulrøtter har jeg hatt på bloggen lenge, i nesten 3 år har den ligget her og forhåpentligvis fristet nye lesere til å teste ut juksefisk. Det jeg derimot skal legge ut her, er noe som de fleste liker å servere i forening, venninnekvelder, skoleavslutninger og lignende, det står alltid på bordet når man samles til «ta med en rett og kom»-tilstelninger, nemlig lefseruller fylt med – nettopp – gulrotlaks og kremost. Wrapsruller har jeg laget i mange år, men ikke før nylig prøvde jeg å lage dem med gulrotlaks. Har jo tenkt på det lenge, men dere vet, tidsklemma og de. Men disse ble veldig gode, og Gunnar slukte dem kort tid etter at de ble satt på bordet. Disse er perfekte til fest!

Lefseruller med rokt laks, dill og kremost

 

Ingredienser til ca. 10 lefser (jeg er litt usikker her for jeg laget dem i to omganger):

  • To porsjoner røkt gulrotlaks (kanskje én holder, men jeg ville laget to i tilfelle)
  • 8-10 tortillas eller lefser
  • 1 boks Oatly kremost
  • Litt nykvernet pepper
  • Masse frisk eller tørket dill

 

Fremgangsmåte:

Lag «røkelaksen» og la dem avkjøles helt. Legg en lefse/tortilla på benken og smør den med et godt lag kremost, og dryss over litt pepper og dill. Legg på et godt lag med «laks» på midten og rull stramt sammen. Kutt forsiktig opp i porsjonsbiter med en skarp kniv og server med frisk dill og/eller persille på et pent fat.

Lefseruller med røkt laks, dill og kremost

På bildet over er lefserullene servert med hjemmelaget vegansk remulade. Se her for oppskrift.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.