Småfrekke black bean-burgere

Småfrekke black bean-burgere

Småfrekke ja, ganske riktig. Disse er akkurat passe sterke (men kan selvsagt nedjusteres etter egen smak) og smaker rett og slett så godt at man ikke gidder å kjøpe ferdigburgere mer. I hvert fall gidder ikke vi det, for vi vil nemlig heller lage opp en halv million av disse og fryse ned! GODE! Jeg er ganske sikker på at de svarte bønnene kan byttes ut med feks. kidneybønner eller hvite bønner, men jeg tror nok de svarte bønnene gjør seg ekstra godt her. Server med mengder av vegansk majones, for eksempel denne fra Coop.

Småfrekke black bean-burgere

Ingredienser til ca. 6-8 burgere:

 • 1 boks hermetiske svarte bønner
 • 1 stor potet, skrelt og delt i firkanter
 • 1 løk, hakket
 • 2 fedd hvitløk, hakket
 • 1 paprika, hakket
 • 1 hakket rød chili (kan halveres eller sløyfes)
 • 1,5 dl brødsmuler (rist et par brødskiver godt og smuldre dem opp, feks)
 • 1 ts røkt chili- eller paprikapulver (vi brukte chipotle-pulver)
 • 1 ts timian
 • 1 ts salvie
 • 1 ts rosmarin
 • 2 ts brunt sukker (brukte palmesukker)
 • 1 ts salt
 • 1 ts pepper
 • 1 dl revet vegansk ost (kan sløyfes men dette er bra bindemiddel og det gir en utrolig god smak, bruker Violife eller Go vegan)
 • 1 dl hvetemel
 • Litt hvetemel til å vende burgerne i før steking

 

Fremgangsmåte:

Stek potetbitene i litt olje i en stor stekepanne til de er gyldne, ca. 5 minutter. Ha i krydderet og etterhvert løk, paprika, hvitløk og chili og stek litt til. Potetene skal bli litt myke, men ikke brent. Ha alt i en stor bolle og la det avkjøles til du kan håndtere det med hendene uten å brenne deg.

Ha i bønnene og mos godt med hendene. Tilsett mel og brødsmuler og ost, og elt godt med hendene. Det skal ikke bli helt most. Er røren for løs, ha i litt mer mel og/eller brødsmuler, men ikke for mye for da blir burgerne tørre. Prøvestek evt. en liten burger først og se om den henger godt sammen.

Ha litt olje i en stekepanne og varm opp på middels varme. Form burgere av massen og vend dem i hvetemel. Legg dem i pannen og stek noen minutter på hver side. Viktig at ikke varmen er for sterk, da blir de brent utenpå uten å bli skikkelig stekt inni. Ovnen kan sikkert også brukes, det vil jeg teste ut neste gang.

Server i varme burgerbrød med tilbehør, eller som tallerkenrett med kokte poteter, brun saus og grønnsaker.

Småfrekke black bean-burgere
Småfrekke black bean-burgere

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.