Snickersmousse-kake

Fra liten til stor – alt om plantebasert ernæring

Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor
Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor

Snickers er alltid en slager. Kombinasjonen salt og søtt, peanøtter og sjokolade, er noe de aller fleste liker. Snickers er jo opprinnelig navnet på en sjokoladebar, men folk har prøvd å kopiere smaken av denne lekre baren i alle år, og det er blitt laget kaker, barer, boller, mousse, is og you name it. Vi har ikke vært ringere enn at vi selvsagt har laget våre egne versjoner av alt dette, og vårt nyeste (og kanskje beste?) innslag er altså denne nydelige, kremete Snickersmousse-kaken! Inspirasjon er hentet fra det fantastiske Vego-magasinet (som jeg skulle ønske vi kunne abonnere på men som monopol-Posten i Norge ødelegger for med sine hårreisende, latterlige satser).

Denne kaken kan også serveres som iskake! Sett den da inn i fryseren i noen timer og ta den ut en halvtimes tid før servering.

Snickersmousse-kake

 

Ingredienser til en kake, ca 24 cm i diameter:

Bunn:

  • 1 pakke (ca. 300 gram) Digestivekjeks eller annen kjeks
  • 100-150 gram mykt smør, feks. Eldorado smøremyk

Mousse:

  • 150 gram mørk sjokolade, feks. Coop sin halvmørke
  • 1,5 dl peanøttsmør, gjerne grovt
  • 0,5 dl plantemelk
  • 0,5 dl kakao
  • 1 dl lønnesirup (evt vanlig sirup)
  • 1 knivsodd havsalt
  • 1 pakke Gryr melkefri fløte (3 dl, beste melkefrie fløten som finnes på markedet i dag)

 

Fremgangsmåte:

Kjør kjeks og smør til en jevn kjeksbunn i food processor. Kle en rund kakeform med bakepapir i bunnen og bre kjeksbunnen utover i kakeformen. Sett kjølig i kjøleskap eller frys.

Fyllet: Ha alt unntatt kremfløten i en kasserolle og smelt over lav varme til det er en blank røre. Stivpisk fløten og bland den med romtemperert peanøtt-sjokoladerøre med en slikkepott. Gjør ingenting om det blir litt marmorert.

Hell røren over kjeksbunnen og glatt til overflaten. Ringle evt. over litt karamellsaus, sjokoladesaus eller hakket sjokolade og hakkede peanøtter. Sett i fryser eller kjøleskap, avhengg av om du vil ha moussekake eller iskake.

Snickersmousse-kake

Snickersmousse-kake

 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.