Våre beste juleoppskrifter 2018

Det er bare 5 dager igjen til jul! Tiden flyr og mye skulle vært gjort. Eller, mye er faktisk blitt gjort, i hvert fall på Veganeren sitt kjøkken. Vi har bakt mye den siste tiden, og brukt både gamle og splitter nye oppskrifter. Flere oppskrifter er på vei, men vi har lyst til å gi dere en liten samlepakke nå når det fremdeles er noen dager igjen til den store dagen. Usikker på hva du skal lage? Usikker på bakst uten egg og melk? Lurer du på hva du skal lage eller spise på julaften? Fortvil ikke – her er et knippe av våre favoritter. GOD JUL!

Rissjokolade/risboller:

Dette er en favoritt hos mange. Barndomsminner! De fleste oppskrifter er med egg. Hvorfor aner jeg ikke, kanskje de blir litt luftige? Selv foretrekker jeg mye sjokolade fremfor ris, så det er vel heller riktig å kalle det rissjokolade. Ha i mer puffet ris så blir de sikkert slik som mor laget dem. De er uansett knallgode!

Rissjokolade/risboller

 

Kokosmakroner med sjokolade:

Dette er også barndomsminner for mange. Kokosmakroner hører julen til, og hva kan gjøre dem enda bedre enn de opprinnelig er? Jo, et lag med sjokolade! Hvis du ikke liker det, er det bare å sløyfe det, men jeg ser ingen grunn til at DET skulle være noe issue. Disse er seige og smakfulle, nyt dem med en kopp sterk kaffe.

Kokosmakroner med sjokolade

 

Skilpaddekonfekt:

Rart navn, men det høres kanskje bedre ut på engelsk (turtle candy). Hvorfor de har gitt disse godbitene dette navnet aner jeg ikke, men de er i hvert fall utrolig gode. Vi har litt dilla på å lage konfekt her i huset, og disse er blant våre absolutte favoritter.

Skilpaddekonfekt

 

Veganerens luksus-marsipankuler:

Vi lagde en drøss av disse til vår siste popup-kafé og de solgte som galemathias! Jeg måtte rable ned oppskriften til folk der og da, og vi ble også kontaktet på etterskudd av kunder som ville ha mer. Vi har fått ekstremt gode tilbakemeldinger på disse, så her er oppskriften til de som vil lage disse deilige (og faktisk ganske sunne) kulene selv.

Veganerens luksus-marsipankuler

 

Julens fruktkake:

Fruktkaker er noe jeg sjelden spiser, men jeg har inntrykk av at det er noe de fleste baker til jul? Jeg måtte jo prøve jeg også, og hadde egentlig mest lyst til å prøve meg på en skikkelig alkis-fruktkake, dere vet – de der som er dynket i rom og greier. Men så hadde jeg ikke rom, og jeg gadd ikke å kjøpe heller så da ble det uten. Men man trenger jo ikke å dynke kaker i alkohol for at de skal være gode, denne er rett og slett helt hårreisende god!

Fruktkake til jul

 

Veganerens nøttestek:

Alle veganske blogger med respekt for seg selv har sin egen oppskrift på nøttestek, gjerne opptil flere. Vi har vært litt treige med å få vår på plass, men bedre sent enn aldri! Denne er enkel å lage, og vår absolutte favoritt til nå:

Veganerens nøttestek

 

Julestek med kikerter:

Tåler/liker du ikke nøtter? Eller har du bare lyst til å prøve noe nytt? Julestek med kikerter er noe som ofte lages i vårt hjem og ikke bare til jul, så egentlig burde vi vel heller bare kalle den kikert-stek men det hørtes liksom litt kjedelig ut. Denne er stappfull av proteiner og gode næringsstoffer, og den smaker helt fantastisk! Du må gjerne pakke den inn i butterdeig slik som man gjør med de fleste nøttesteker om du vil det, vi velger som regel å lage den uten.

Julestek med kikerter

 

Seitanstek med deilig fløtesaus laget på kraft:

Vi lager mye seitan her i huset, både til middag og som pålegg. I det siste har jeg lært meg noen nye seitan-triks som jeg kommer til å inkludere i mine nyere oppskrifter. Seitan er lett å tilberede og man kan lage så mye snadder med det! Husk at du MÅ bruke glutenmel i dette, du kan ikke bruke vanlig hvetemel eller andre meltyper, heller ikke glutenfritt mel. Glutenmel er en helt spesiell type proteinrikt mel, som får en utrolig kjøttlignende konsistens når du tilbereder den riktig. Sausen kan omtrent spises som suppe, så god er den!

Seitanstek med fløtesaus

 

Det var det! Håper dere finner noe som faller i smak her, hvis dere savner noe må dere bare hyle ut så skal vi prøve å få laget en oppskrift til dere. Vi eksperimenterer mye for tiden og nå har vi snart en perfekt karamellpudding på trappene! God jul fra oss i Veganeren-familien. Håper dere alle får en fredelig, nydelig og smakfull julefeiring! Vi lover masse spennende nyheter i 2019, så følg med!

 

Veganeren-familien

Våre beste juleoppskrifter
Våre beste juleoppskrifter

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.