Glutenfritt hummusbrød

Hummusbrød? Jepp! Det er rett og slett et brød basert på en av våre absolutte favorittretter – hummus! Jeg har funnet inspirasjonen på Pinterest der flere har laget dette brødet, men jeg har valgt å bruke kikertmel i stedet for vanlig glutenfritt mel eller bokhvete, samt bruke min egen hummus. Brødet blir litt kakete, men utrolig godt, og det er fantastisk når du har det i brødristeren.

Jeg skjærer opp de ferdige, kalde brødene forsiktig og legger dem i poser i fryseren. Dermed er det bare å ta ut de skivene jeg vil ha om morgenen og stappe dem rett i brødristeren. Supersunt og godt!

Brødet foran er laget med vanlig hummus og det bak er laget med olivenhummusen min. Du må gjerne eksperimentere med andre typer hummus eller annet mel og si fra i kommentarfeltet hvordan det gikk. Jeg elsker dette brødet.

Glutenfritt hummusbrød - 2 forskjellige typer!

Ingredienser til ett brød i liten brødform:

  • 1,8 – 2 dl hummus (sløyf paprikaen, eller ha den med om du vil ha en annen spennende smak på brødet)
  • 5-6 (eller mer) dl kikertmel (begynn med 5 dl, øk etter hvert til du får en røre som minner om litt tykk kakerøre som kan helles i formen). Grunnen til at melmengden er så upresis, er at konsistensen på hummus er svært varierende, derfor må man begynne med små mengder mel og heller øke på. Røren skal ikke være for tynn, men den skal kunne så vidt hellers/spas ned i formen, mer eller mindre som en litt tykk vaffelrøre.
  • 2 ss sitronsaft
  • 3 ts natron
  • Solsikkefrø eller gresskarfrø til pynt
  • Hakkede oliven om du vil, det er godt i brødet

Fremgangsmåte:

Ha alt i en bolle og rør til en jevn deig. Ha i litt vann om det blir for tørt, men det skal være en tykk deig/røre (konsistensen kommer litt an på hvor tykk du lager hummusen). Vend evt. inn hakkede oliven, det anbefales. Du kan også ha noen håndfuller revet vegansk ost i, noms.

Ha fyllet i en liten smurt brødform (vi bruker aluminiumsformer fra bla. Rema), dryss over solsikkefrø eller gresskarfrø og stek brødet midt i ovnen på 200 grader i ca. en time. Jeg måtte steke litt litt lenger, mens andre har trengt en time så det varierer litt. Stikk en kniv eller pinne midt i brødet, om det henger noe igjen må det stekes lenger. Dekk evt brødet med bakepapir eller sølvfolie for å unngå at det blir brent på toppen.

Når brødet er ferdig, la det avkjøles helt før du skjærer i det, det kan være litt skjørt. Skjær i pene skiver og server eller frys ned. Godt med allslags pålegg!

Glutenfritt hummusbrød

 

Glutenfritt hummusbrød

Glutenfritt hummusbrød

Glutenfritt hummusbrød - Veganeren
Glutenfritt hummusbrød – Veganeren

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.