Hjemmelaget Ferrero Rocher

Jeg har aldri vært noen stor fan av Ferrero selv, men jeg er visst den eneste. Alle mine venner og familie elsker Ferrero Rocher og siden mange av dem er veganere måtte jeg jo prøve å lage en vegansk versjon. Det var slett ikke vanskelig. Nå smaker det nok ikke helt som originalen da, for de er jo for det første maskinelt laget og også laget med melkesjokolade og annet uvegansk. Men ifølge barna, som spiste ordentlig Ferrero i julen og som kjenner godt til smaken på dem, var de temmelig nære, og ikke minst VELDIG gode!

PS: trøffelmassen skal stivne i noen timer før du kan jobbe med den, så husk å lage den god tid før servering. Et bra tips er å lage den dagen før og la den stå over natta i kjøleskapet, så triller du trøflene ut dagen etter.

Hjemmelaget Ferrero Rocher

Ingredienser til ca. 15 kuler:

  • 200 gram mørk sjokolade i god kvalitet (du kan også bruke vegansk melkesjokolade, feks iChoc milk)
  • 1,5 dl kokosmelk, fullfett (vi bruker Änglamark sin, det er vår absolutte favoritt)
  • 0,5 dl sirup (vi bruker lønnesirup, bruk det du vil og har)
  • 2 dl hasselnøttsmør (sentral ingrediens, kan ikke sløyfes eller byttes ut, da får du i så fall en helt annen smak, men det er enkelt å lage nøttesmør selv, her er en fin fremgangsmåte som brukes på alle typer nøtter)
  • 2 ts instant kaffepulver (kan sløyfes men vi anbefaler virkelig å ha det i)
  • En liten klype havsalt
  • 1 ts vaniljeekstrakt (kan byttes ut med vaniljesukker)
  • 150 gram rå hasselnøtter
  • 300 gram vegansk sjokolade til trekk om du vil, jeg dyppet noen mens jeg lot andre være, egentlig er det jo sjokolade over nøttene på Ferrero, men jeg syntes de uten så bedre ut (selv om de med sjokolade kanskje smakte hakket bedre).

 

Fremgangsmåte:

Begynn med å riste hasselnøttene i ovnen, gjør du ikke dette blir det ikke det samme! Sett ovnen på 200 grader og kle et brett med bakepapir. Ha nøttene utover brettet og stek midt i ovnen i ca. 5-6 minutter (pass på, de blir fort brent) til du ser at nøttene har mørket litt og det lukter sterkt av stekte nøtter fra ovnen. La dem avkjøles. Nå kan du gni av skallet om du vil, anbefales å gjøre det men jeg tror det blir bra uten også altså. Og ikke stress med å få av alt skallet, noen ganger sklir det nesten av bare du såvidt tar i nøttene, mens andre ganger er det som limt fast. Så bare gjør en overfladisk jobb om du vil, det gjør ingenting. Sett dem tilside.

Finn frem en liten gryte og en glasskål. Ha hakket sjokolade i skålen og smelt den over gryta i vannbad. I en annen gryte har du kokosmelken og varmer den opp til rett før kokepunktet. Ha i kaffepulveret og vanilje og rør godt. Ha kokoskaffemelken i sjokoladen og rør. Tilsett hasselnøttsmøret og saltet og rør alt godt sammen. Om det skiller seg litt gjør det ingenting, du skal lage trøfler så utseendet betyr lite, men jobber du sakte (heller kokosmelken sakte i sjokoladen, bruker god tid) er sjansen større for at ting går bra.

Sett massen i kjøleskapet natten over eller i hvert fall i 3-4 timer. Den er kald nok når du kan rulle en kule med fingrene. Klissete blir det uansett, men det skal gå an å rulle kuler uten for mye klissklass. Etterhvert som massen blir romtemperert vil den bli mer klissete, så mulig du må ta noen pauser underveis og sette massen i kjøleskapet litt igjen. Jeg måtte ikke det men jeg jobbet fort.

Når du skal trille trøflene ut, må du ha hasselnøttene klare og da legger du ca. 15 (20 i tilfelle) hele nøtter tilside, de skal være inni trøflene. Så hakket du resten smått. Mine biter ble litt for store, men det er jo en smakssak.

Scoop ut en valnøttstor av trøffelmassen med en teskje og lag en grop der du legger en hel hasselnøtt oppi. Klem sammen så det blir en rund ball og vend den godt i de hakkede nøttene. Legg på et fat kledd med bakepapir eller plastfolie så de ikke henger fast, og sett kjølig til de er harde. Gjerne i fryseren.

Om du vil dekke dem med sjokolade, smelter du den over vannbad. Ha i de iskalde trøflene, én om gangen, og vend dem godt i sjokoladen så de er helt dekket. Legg dem på en rist så overflødig sjokolade renner av (eller tilbake på fatet om du ikke er redd for litt ujevnheter) og la dem stå kjølig igjen til sjokoladen er helt stivnet.

For en ekte Ferrero-følelse, pakk dem inn i gullfolie (hobbybutikker) og legg dem i små konfekt-muffinsformer.

Hjemmelaget Ferrero Rocher

Hjemmelaget Ferrero Rocher

Hjemmelagd Ferrero Rocher - Vegan Ground
Hjemmelagd Ferrero Rocher – Vegan Ground

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.