Olivenhummus

Hummus for president! Vi elsker hummus her i huset og jeg tror ikke engang jeg klarer å huske alle variantene vi har laget, så mange er det. Hummus er helt fantastisk og det passer både som pizzasaus, pastasaus, på brødskiva, som salatdressing, som tilbehør til middagen, ja alt! Når vi i tillegg ELSKER oliven, måtte vi jo selvsagt lage en olivenvariant, hallo. Denne ble veldig salt, så husk å skylle olivenene godt. Vi gjorde det, men det ble litt vel salt allikevel. Men åh, så godt! Bruk hvilke oliven du vil, vi brukte chili-oliven fra Storcash (vi serverte dem som fingermat før middagen i bryllupet vårt, de var insanely populære), men det er nok godt med alle slags oliven.

NB: det er aldri olje i våre hummuser. Vi prøver å unngå for mye fett, og det er rett og slett totalt unødvendig med olje i hummus etter vår mening. Men du må gjerne ha det i om du ønsker det.

Olivenhummus

Ingredienser:

  • 2 bokser hermetiske kikerter, skylt
  • 2 dl oliven
  • 2 ss tahini (eller mer om du vil)
  • 2-3 fedd hvitløk, most
  • 2 ss sitronsaft
  • 1 ss paprikapulver
  • vann til ønsket konsistens

 

Fremgangsmåte:

Ha alt unntatt vann i en food processor og kjør til en grov masse. Ha i vann litt etter litt mens maskinen kjører, pass på så du ikke tar i for mye, jeg har selv klart å lage hummus-suppe et par ganger og det er ikke noe kjekt. Jeg foretrekker tykk, kremete hummus.

Smak på hummusen om den trenger mer av noe. Oppbevares kjølig.

Olivenhummus

Olivenhummus - Veganeren
Olivenhummus – Veganeren

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.