Sunnere Snickerskake med daddelkaramell

Fra liten til stor – alt om plantebasert ernæring

Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor
Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor

Jeg (Cathrine) har bursdag i dag! Jeg er fremdeles så barnslig at jeg elsker bursdagen min, selv om jeg nærmer meg de 40. I dag blir jeg altså 39 år ung (ja, ung) og som alltid så må det jo feires med kake! Og for de som kjenner meg, så kan det umulig komme som en bombe at jeg velger … Ja, nettopp: Snickerskake! Er det noe jeg digger, så e det altså Snickers-smaken, og her har jeg laget en litt annerledes Snickerskake enn de vi har laget tidligere. En vri av en nydelig kake jeg fant her. Denne inneholder ikke dyre cashewnøtter som må bløtlegges i timesvis, og den krever heller ingen dyr powerblender, her bruker du food processoren til alt!

Er det noe jeg digger utenom peanøtt-sjokolade-komboen, så er det karamell. Og det er også grunnen til at denne Snickerskaken er min nye favoritt for alltid! Den inneholder nemlig et tykt lag daddelkaramell. For de som enda ikke har smakt daddelkaramell og som sikkert rynker på nesen over navnet, dere aner ikke hva dere går glipp av om dere ikke lager denne. Den karamellen er bare til å besvime av,  jeg lover. Hele hodet mitt var nesten oppi food processor-bollen da jeg skulle, eh, slikke den «ren» …

Raw Snickerskake

Raw Snickers cake

 

Ingredienser til en liten form, ca. 20 x 30 cm eller litt mindre:

Bunn:

 • 150 gram saftige, ferske dadler (vår favoritt er Juicy dates fra fruktavdelingen i dagligvaren)
 • 4 ss kakaopulver
 • 1 ts vaniljeekstrakt
 • 1,5 dl nøtter, feks. hasselnøtter eller mandler
 • 4 ss kokosmasse
 • Litt vann om det trengs

Daddelkaramell:

 • 100 gram ferske dadler
 • 160 gram peanøttsmør, gjerne økologisk og sukkerfritt
 • 1-2 ts vaniljeekstrakt
 • 4 ss kokosolje, myk
 • 5 dråper Stevia English toffee om dere har, ellers sløyfes det bare

Peanøttkokosfyll:

 • 160 gram peanøttsmør
 • 1,5 dl kokosmelk-krem (sett boksen i kjøleskapet noen timer, vi anbefaler Änglamark sin, den inneholder mye krem og stivner fort, scoop så ut det hvite topplaget og la vannet være igjen til feks. smoothies eller annet snadder)
 • 3 ss lønnesirup
 • 1 ts vaniljeekstrakt

Sjokoladetopping:

 • 100 gram mørk, vegansk sjokolade, gjerne sukkerfri
 • en neve hakkede peanøtter

 

Fremgangsmåte:

Ha alt til bunnen i en food processor (husk for all del å ta ut steinene av dadlene) og kjør til en klebrig deig. Ha i litt vann om deigen er for tørr, men den skal ikke være veldig våt, bare akkurat fuktig nok til å bres utover i formen uten å smuldre.

Kle en liten ildfast form med bakepapir og bre deigen utover, klapp den godt til så den dekker hele bunnen. Sett kjølig.

Ha alt til daddelkaramellen i food processoren (vask den først) og kjør til en glatt, kremete karamell. Ikke smak på den, da forsvinner hele karamellen og du må lage ny. Neida (joda). Bre karamellen utover kakebunnen og sett formen i fryseren en stund så karamellen er litt hard på overflaten når neste lag skal smøres på.

Peanøttkokosfyllet lager du ved å kjøre alt i food processoren (vasket igjen) og kjør alt til en glatt masse. Bre dette utover daddelkaramellen og sett formen i kjøleskapet.

Smelt sjokoladen i vannbad. Ringle den utover kakebunnen eller smør den utover så den dekker (det liker jeg best) og strø over hakkede peanøtter. La det stivne litt i kjøleskapet, før du skjærer kaken i pene firkanter og serverer. Oppbevar denne kaken i kjøleskapet.

 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.