Karristekte cashewnøtter

Dette er snacks på sitt aller beste! Nøtter som ristes i ovnen sammen med litt olje og krydder blir porøse og så smakfulle at man nesten ikke tror det er sant. Og man er ikke nøtt (høhø) til å bruke cashewnøtter heller, det funker glimrende med mandler, valnøtter, hasselnøtter og andre nøtter. Vi brukte rå cashewnøtter denne gangen fordi de skulle være oppi en thaigryte, men vi likte dem så godt at vi laget dobbel porsjon og spiste resten som snacks til fotballkvelden (go Tottenham!)

Husk å bruke rå nøtter her, ikke ferdigristede, for da blir de fort brent.

Karristekte cashewnøtter

Ingredienser til en stor skål:

  • 300 gram rå cashewnøtter
  • En liten klunk olivenolje eller annen olje
  • 1 ss karripulver
  • 1 ts salt
  • 1/2 – 1 ts pepper
  • 1 ss paprikapulver
  • 1 ts timian
  • 2 ts lønnesirup

Fremgangsmåte:

Sett ovnen på 180 grader og kle et stekebrett med bakepapir. Ha nøttene i en bolle og ha i resten av ingrediensene. Rør alt godt sammen og spre nøttene utover bakepapiret, pass på at de ikke ligger oppå hverandre.

Stekes midt i ovnen i ca. 10-15 minutter, pass på så de ikke blir brent. Det går fort på slutten. La dem avkjøles litt før du har dem i en skål og mumser i vei! Når de blir kalde har krydderet tørket helt på dem og de er enda sprøere, så gi det litt tid. Passer godt til iskald Cola Zero. Eller øl, for den saks skyld. NOMS!

Karristekte cashewnøtter

Karristekte cashewnøtter

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.