Thaigryte med curry-stekte cashewnøtter

Fra liten til stor – alt om plantebasert ernæring

Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor
Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor

Vi er veldig glade i thaimat og det å kunne lage det selv sparer oss for både tid og penger. Thai-restauranter scorer fremdeles høyest på lista, men retter som denne er en fantastisk god erstatning når man ikke har råd til eller gidder å lage rettene selv. For det tar faktisk tid om man skal gjøre det ordentlig, det krever kunnskaper og spesielle ingredienser. Vi likte denne retten ekstremt godt og det tror vi leserne våre vil gjøre også.

Thaigryte med curry-stekte cashewnøtter

Ingredienser til 3-4 personer:

 • Kok ris til antall personer

Karristekte nøtter:

 • 200 gram cashewnøtter
 • 1 ss karripulver
 • 1 ts tørket timian
 • 1 ss paprikapulver
 • 1 ts salt, gjerne maldonsalt
 • 1 ts pepper
 • 1 ss lønnesirup eller annen sirup
 • 2 ss olivenolje

Gryte:

 • 1 rød paprika
 • 1 grønn paprika
 • 10 sukkererter delt i 2-3 biter (kan sløyfes)
 • 1 hakket rødløk
 • 4 hakkede eller moste hvitløksfedd
 • 1 tommel most frisk ingefær
 • 1 boks hakkede tomater
 • 1 boks kokosmelk, fullfett
 • 1 ss karripulver
 • 1 ss paprikapulver
 • en neve søt thaibasilikum
 • 3-4 curry leaves (både disse og baslikumen over kan sløyfes men det er disse som gir skikkelig god, autentisk thaismak så dere går absolutt glipp av noe bra ved å skippe det. Dere får lett tak i det på asiatiske butikker. Karribladene holder i årevis og basilikumen (som ikke må forveksles med vanlig italiensk basilikum) kan fryses med hell)
 • 1 ss soyasaus
 • 1 ss brunt sukker, fortrinnsvis kokossukker
 • 1 ss limesaft
 • Limebåter, koriander og godt brød til servering

 

Fremgangsmåte:

Sett ovnen på 180 grader og kle et stekebrett med bakepapir. Ha cashewnøttene i en bolle og hell over alle ingrediensene til karrinøtter. Bland godt og spre dem utover bakepapiret. Pass på at de ikke ligger oppå hverandre. Stek dem midt i ovnen i ca. 10 minutter eller til de er gyldne og sprø. Pass på så de ikke blir brent! Ta dem ut og sett tilside.

Kok ris!

Imens lager du den deilige thaigryten: 

Stek løk, paprika og hvitløk i en gryte. Når paprikaen er myk, ha i løk, hvitløk, og stek litt til. Ha i resten av ingrediensene og la retten småkoke i ca. 10-15 minutter. Ha i et par never (så mye du ønsker, er det mer igjen kan du servere det på siden av eller spise som snacks, de er så gode!) karri-nøtter rett før gryten er ferdigkokt.

Server med kokt ris, ekstra nøtter om du vil, frisk koriander og naan eller annet digg brød. Limebåter er også godt til, vi elsker å skvise frisk limesaft utover hele retten, risen blir også ekstra god med limesaft over.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.