Vegansk Skagenrøre

Fra liten til stor – alt om plantebasert ernæring

Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor
Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor

Skagenrøre er en favoritt som står på de fleste svenske «smørgåsbord» hos våre gule og blå naboer. Men den er populær også i Norge. Det er altså, for de som ikke vet, en slags reke/skalldyrsalat som serveres på godt brød, gjerne toppet med ekte kaviar og frisk dill. Reker og kaviar/rogn er jo ikke vegansk, så da må vi bruke noe annet i stedet. Noen velger å bruke skivet sjampinjong, andre velger kikerter. Men det mest vanlige (og beste, etter min mening) er nok tofu. Jeg ser at de fleste bloggere bruker den helt naturell, men selv liker jeg litt mer smak i den og marinerer den altså i kelp (sjøgress/alge-pulver som smaker sjø), litt vann og salt. Da blir den akkurat passe «fiskete» til å brukes i en salat som tross alt skal inneholde sjødyr, tradisjonelt sett.

Dersom du ikke kan eller ønsker å bestille kelp fra utlandet, kan du bruke nori-ark (sånne du bruker til sushi), knus dem i en kaffekvern eller morter og vips så har du noe tilsvarende.

Her er vår oppskrift på Skagenrøre, håper dere liker den. Vi har brukt sort kaviar fra IKEA, men ser at det nok ser finere ut med den røde (også fra IKEA), så den bruker vi nok neste gang. De smaker likt da, faktisk veldig gode, og rimelige!

Vegansk Skagenrøre

Ingredienser til en stor bolle:

  • 100 gram fast tofu, i småbiter, marinert i 2 ss Kelp, litt vann og 1 ss salt i ca. 20 minutter
  • Veganese, vegansk majones (hjemmelaget eller ferdigkjøpt, ca. 2-300 gram, avhengig av hvor mye majones du liker)
  • 1 hakket rødløk
  • 1 ts sitronsaft eller skallet av 1/2 sitron (eller begge deler om du liker sterk sitronsmak)
  • Salt, pepper
  • Tang-kaviar, rød eller sort
  • Frisk dill, gjerne bruk litt tørket i selve salaten om du vil
  • Sitronskiver
  • Godt, ferskt brød og vegansk smør

 

Fremgangsmåte:

Ta frem bollen med ferdigmarinert tofu. Hvis det er mye vann oppi, hell det av og evt skyll tofuen litt. Ha over rødløk, sitronskall/saft, salt, pepper, tangkaviar (et par ss), hakket eller tørket dill etter smak, og til slutt majones. Majonesen bør altså tilsettes til slutt fordi det varierer hvor mye majones man ønsker i salaten. Noen liker å drukne påleggssalater i mayo, mens andre vil ha den «tørrere». Ha i majones til du er fornøyd. Rør godt og smak til.

Vegansk Skagenrøre

Vegansk Skagenrøre

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.