Kaldhevede gresskar-rundstykker

Disse fant jeg oppskrift på i en av mine favoritt-kokebøker «Vegansk», av Johanne Mosgaard. Jeg byttet ut hvetemelet med fint sammalt mel og brukte grovbakstmel (med rug og hvete) i stedet for rugmel. Kjempegode med avokado på!

Kaldhevede gresskar-rundstykker
Burde vært straffbart med så stor stein i avokadoen!

Ingredienser til ca. 10 rundstykker:

  • 5 dl kaldt vann
  • 1 ts tørrgjær
  • 1 ts havsalt
  • 1 ss lønnesirup
  • 50 gram solsikkefrø
  • 50 gram linfrø
  • 50 gram gresskarkjerner
  • 150 gram rugmel
  • ca. 350 gram fint sammalt hvetemel

Fremgangsmåte:

Ta frem en stor bolle og ha i vann og gjær. Bland godt sammen. Tilsett salt, sirup og frø. Rør godt. Ha i melet og rør til en jevn deig. Den skal være ganske våt og skal ikke eltes. Dekk bollen med plast og la den heve over natta, helst i kjøleskapet men benken går også bra.

Neste morgen varmer du opp ovnen til 225 grader varmluft og dekker et stekebrett med bakepapir. Bruk to spiseskjeer og lag rundstykker som du plasserer på stekebrettet. De trenger ikke å se fine ut, her er det hjemmelaget og rustikt som gjelder. Dryss over gresskarkjerner (eller solsikkefrø eller sesamfrø) og stek i ca. 20-25 minutter. La dem avkjøles litt før servering.

Server med ønsket pålegg. Vi holder en knapp på hummus eller linsepostei! Eller avokado med eggesalt. 🙂

Kaldhevede gresskar-rundstykker

 

 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.