Ristet kikertsnacks

Disse ble til da jeg hadde bløtlagt litt for mange kikerter i forhold til den mengden jeg skulle bruke på hjemmelagde falafler. Gadd ikke å koke 2 dl kikerter i over en time så jeg måtte tenke ut noe annet. Da ble det sprøstekte kikerter i ovnen i stedet, og gjett om det ble godt! Sunn og mettende snacks! Barna elsket dem og 10-åringen ville ha dem med i matboksen på skolen!

Ristet kikertsnacks

Ingredienser:

  • Et par dl (eller mer) kikerter, bløtlagt over natten og skylt
  • Det krydderet du liker, feks. paprika, røkt paprika, spisskummen, løkpulver, hvitløkspulver, pepper, salt, chili og næringsgjær
  • Et par ss olje om du vil, vi unngår helst det så jeg brukte noen ss sitronsaft i stedet. Blir nok enda bedre med olje men vi elsket dem med sitronsaft og

Fremgangsmåte:

Sett ovnen på 180 grader og kle et stekebrett med bakepapir. Ha kikerter, krydder og olje/sitronsaft i en bolle og rør godt sammen. Spre det utover bakepapiret og stek i ovnen i ca. 45 minutter, til de er sprø og gode. Vend gjerne inn litt ekstra olje eller sitronsaft, evt vann, etter steking for å gjøre dem litt mørere. Ha dem på glass når de er avkjølt og server med et stort glass iskald øl eller Cola Zero. Noms!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.