Salte karamellkuler med knas!

Salte karamellkuler med knas!

Vi har dilla på rawfood-kuler her i huset og lager det veldig ofte. En av de vi har lagt vår elsk på fullstendig er disse kulene som knaser i munnen og smaker som deilig, salt karamell. Helt uten raffinert sukker, hvitt mel og andre ulumskheter – disse gir energi og næring til kroppen i tillegg til å smake så godt at du ikke klarer å ta bare én! Vil du gjøre de _skikkelig_ syndige, kan du jo dekke dem i smeltet mørk sjokolade. Du kan også rulle dem i hakkede nøtter eller kokosmasse. Vi foretrekker dem naturelle.

Salte karamellkuler med knas!
Salte karamellkuler med knas!

Ingredienser til ca. 12-15 kuler, avhengig av størrelse:

  • 3 dl mandler
  • 1,5 – 2 dl saftige dadler, feks. Rotab eller Green juicy dates (fra dagligvarebutikken, i fruktdisken)
  • 1 ts havsalt, mer etter smak
  • 1 ts vaniljeekstrakt eller vaniljepulver (evt. 2 ts vaniljesukker)
  • 3 ss bokhvetegryn (kan sløyfes men gir deilig knas)

Fremgangsmåte:

Ha alt i food processoren og kjør til en masse som kan rulles til kuler med fuktede hender. Tilsett mer dadler eller evt. litt vann om det er for smuldrete og tørt. Trill kuler og rull dem evt. i kokos eller nøtter, eller dekk dem med sjokolade. Vi serverer dem som sagt som de er. Disse skal oppbevares i kjøleskapet og kan også fryses. Noms!

Salte karamellkuler med knas!
Salte karamellkuler med knas!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.