Hva har veganere i påskeegget sitt?

(Se bunnen av innlegget for masse hjemmelaget påskegodis). 

Tiden raser avgårde og vi er allerede midt i april. Påsken er sen i år, men plutselig er den her og dere vet hva det betyr? Påskeegg! I hvert fall for oss som har barn. Påskeegg må ikke nødvendigvis bety mengder av sukker, men vi er ikke så strenge i påsken som i hverdagen så vi unner oss gjerne både marsipanbrød og sjokolade i ferien.

Men for oss veganere er det jo ikke (foreløpig) bare å gå i butikken og raske med oss det som finnes av godterier. Ofte er det stappet fullt av kumelk og da utgår i hvert fall 90 % av dagligvarebutikkens godteriutvalg. Heldigvis utvikles det nye veganske produkter hele tiden, og vi har vel aldri tidligere levd i en tid der det produseres mer og raskere plantebasert mat.

Hva har veganere i påskeegget sitt?
Hva har veganere i påskeegget sitt?

Mari Hult, kvinnen bak den populære veganske matbloggen Vegetarbloggen, har laget noen kjempefine innlegg om vegansk påskesnop, så i stedet for å skrive det samme som henne vil jeg rett og slett henvise til de flotte innleggene hennes:

Vegansk snop til påske

Har du planlagt påskesnopet?

Slik finner du vegansk påskesnop i helt vanlige butikker

Hvis du bor i Stavanger og omegn, kan vi tipse om Mega på Madla Amfi, der har de et fantastisk utvalg i veganske matvarer, og ikke minst vegansk sjokolade. De har feks. iChoc til en mye rimeligere penge enn i helsekosten (rundt 25-26 kr), og de har Moo Free-sjokoladene og i påsken pleier de å ha Moo Free sine store påskesjokoladeegg!

Du kan også bestille godis fra nettbutikker, som feks. Vegankiosken, Veganlife eller vår favoritt: veggieshop24! Der finner dere så mye at det nesten ikke er til å tro! Bare pass på, om dere bestiller fra utlandet, at totalpris (varepris pluss frakt) ikke overstiger 350 norske kroner om dere vil unngå moms og toll på pakken. Av og til tar vi en stor bestilling og kjøper for rundt tusenlappen og da blir det vel rundt 3-400 kr ekstra, men siden varene er så billige i feks. Tyskland så lønner det seg ofte uansett, fremfor å kjøpe varene i Norge (man får jo som regel ikke tak i dem her heller).

Nå i 2021 kom det noen ekstra kjekke nyheter for sjokoladeelskere. Go Vegan lanserte nemlig Norges aller første melkefrie lyse sjokolade i storplate! Den er ganske god, dersom man ikke sammenligner den for mye med Freia melkesjokolade, men heller som en GOD lys kokesjokolade. For meg, som aldri har vært særlig glad i sjokolade og som de få gangene jeg har kjøpt det, har foretrukket lys kokesjokkis fremfor melkesjokkis (i min pre-veganertid) falt den i smak.

I tillegg har Cloetta kommet med noe i hvert fall JEG har ventet lenge på, nemlig vegansk KEX Choklad! Altfor mange melkefrie sjokolader er enten rene (og altfor søte) «melkesjokolader» eller så er de tilsatt ting som Freia aldri ville funnet på å tilsette i sine sjokolader, for eksempel quinoa, morbær eller sesamfrø. De fleste av oss ønsker helt vanlig tradisjonelt godteri, ikke fancy utgaver som roper «VEGANSK OG NESTEN SUNT» fra butikkhylla. Cloetta har forstått det, og jeg kjøper minst 10 plater hver gang jeg er innom RUSTA der den selges til en tier!

Vil du lage eget påskesnop? Her er tips til noen av våre beste oppskrifter:

Peanøttkaramell-kuler

Hjemmelaget Ferrero Rocher

Veganerens luksus-marsipankuler

Bounty i farta!

Påskemarsipan

Freias favoritter på 1-2-3

Sjokoladeprosjektet: Vego!

Raw nøttesjokobiter

Nøttepraliner

Sjokoladeprosjektet – Kinderegg

Snickerskuler

Kokos-Twist

Appelsinmarsipan med sjokoladetrekk

For flere tips se i godteri-seksjonen på bloggen vår. Vi har også gode oppskrifter på salt snacks og godteri.

 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.