Salt karamellpopcorn

Fra liten til stor – alt om plantebasert ernæring

Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor
Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor

Karamellpopcorn har aldri vært min favoritt når det gjelder snacks, men plutselig her en dag fikk jeg veldig lyst på det. Siden det som regel er melk/fløte i ferdigkjøpt karamellpopcorn måtte jeg lage det selv, og det var faktisk veldig enkelt, mye lettere og raskere enn jeg hadde trodd. Karamellen må koke en stund men du skal faktisk ikke røre noe i den mens den koker, og det tar vel ikke mer enn rundt 15-20 minutter før den er klar. Så dette lager du kjapt en fredagskveld mens ungene venter. Dette falt veldig i smak her i huset.

Salt karamellpopcorn

Ingredienser til en stor skål:

  • Ca. 100 gram poppet, salt popcorn
  • 1 dl vann
  • 200 gram sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 3 ss vegansk smør

Fremgangsmåte:

Ha popcornet i en stor bolle. Finn frem et stekebrett eller et stort brett og kle det med bakepapir.

Finn frem en gryte og ha i sukker, vann og vaniljesukker. Kok opp og la det småputre (jeg brukte 4 av 9 på varmen) til det har fått en gylden karamellfarge. Ikke rør!! Det skal få koke helt i fred. Pass på så det ikke blir brent, når det begynner å bli farge på sukkervannet så går det veldig fort fra gyldent til mørkebrunt og brent. Når fargen er gylden, ta gryten av platen og ha i smøret. Det vil begynne å frese men det er normalt. Rør godt til du har en glatt, fin karamell.

Hell karamellen over popcornet og bland godt. Det blir fort seigt, så jobb raskt. Spre popcornet utover den papirkledde stekeplaten. Bruk to gafler til å spre dem litt fra hverandre. La det så avkjøles litt. Når det er avkjølt nok til at du kan ta i det, kan du bruke fingrene til å brekke det opp mer. Ha popcornet i en serveringsskål og nyt!

Salt karamellpopcorn

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.