Blomkålvinger med bbq-smak

Disse er sykt enkle å lage, og smaker fantastisk. Ovnsbakt blomkål er i seg selv snadder så det holder, men dypp dem godt i hjemmelaget barbequesaus før steking og du er solgt. Jeg lover! Disse er fettfrie og du lager dem på et blunk. Vi liker å ha dem til taco, men du kan ha dem til hva som helst. Spis dem som snacks til tv-kvelden!

Ingredienser til 2-3 personer:

  • 1 stort blomkålhode, delt i buketter
  • en porsjon av Veganerens egen hjemmelagde (og superenkle) bbq-saus

Fremgangsmåte:

Sett ovnen på 225 grader og kle et stekebrett med bakepapir. Lag bbq-sausen og legg blomkålbukettene oppi sausen. Bruk en skje og la alle bli skikkelig dynket i sausen. Spre dem utover stekebrettet og sett dem i ovnen i ca. 15 minutter, eller til de er litt mykere men ikke helt myke. Vi liker dem best med litt knas i, men det velger du selv. Bare pass på å ikke la dem bli mushy. Mushy blomkål er ikke noe godt!

La dem avkjøles litt før du serverer dem i tortillas eller annet du liker. Her har vi brukt glutenfrie maistortillas, salat, rødløk, avokado og hjemmelaget cashewkrem (som er uunnværlig til taco her i huset, vi bruker den egentlig til nesten alt).

 

 

 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.