Blomkålvinger med bbq-smak

Fra liten til stor – alt om plantebasert ernæring

Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor
Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor

Blomkålvinger med bbq-smak

Disse er sykt enkle å lage, og smaker fantastisk. Ovnsbakt blomkål er i seg selv snadder så det holder, men dypp dem godt i hjemmelaget barbequesaus før steking og du er solgt. Jeg lover! Disse er fettfrie og du lager dem på et blunk. Vi liker å ha dem til taco, men du kan ha dem til hva som helst. Spis dem som snacks til tv-kvelden!

Lag disse nydelige mais-tortillasene for ekstra digg tacomiddag!

Blomkål er en sykt undervurdert grønnsak. Synes vi. Den er jo for det første så enormt god på smak, og for det andre kan den varieres i det uendelige. Suppe, ovnsbakt, saus, puré, «vinger» … Bare fantasien setter grenser. Bruk mer blomkål og bli sunn og glad. 🙂

Blomkålvinger med bbq-smak

Ingredienser til 2-3 personer:

  • 1 stort blomkålhode, delt i buketter
  • en porsjon av Veganerens egen hjemmelagde (og superenkle) bbq-saus

Fremgangsmåte:

Sett ovnen på 225 grader og kle et stekebrett med bakepapir. Lag bbq-sausen og legg blomkålbukettene oppi sausen. Bruk en skje og la alle bli skikkelig dynket i sausen. Spre dem utover stekebrettet og sett dem i ovnen i ca. 15 minutter, eller til de er litt mykere men ikke helt myke. Vi liker dem best med litt knas i, men det velger du selv. Bare pass på å ikke la dem bli mushy. Mushy blomkål er ikke noe godt!

La dem avkjøles litt før du serverer dem i tortillas eller annet du liker. Her har vi brukt glutenfrie maistortillas, salat, rødløk, avokado og hjemmelaget cashewkrem (som er uunnværlig til taco her i huset, vi bruker den egentlig til nesten alt).

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.