Søt koreansk linsestuing

Fra liten til stor – alt om plantebasert ernæring

Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor
Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor

Søt koreansk linsestuing

Her i huset går det for tiden fullstendig i koreans matlaging og musikk, da vi er så «heldige» å ha tenåringer som er besatt av k-pop og som har fått en enorm fascinasjon for alt som har med Sør-Korea å gjøre. De elsker koreansk musikk og mat, de spiser alt med pinner og de har til og med lært seg endel av språket! Jeg vet ikke om vi foreldre skal være stolte eller bekymrede, men én ting er i hvert fall sikkert; koreansk mat er helt nydelig, og vi har ingenting imot å lage koreanske retter så ofte ungene ønsker det!

Denne linsestuingen er noe av det enkleste jeg har laget, men samtidig også noe av det beste! Lager du den med røde linser, grøter den seg etterhvert og blir som en slags koreansj Daal! Utrolig godt! Velger du å lage den med grønne linser, som ikke moser seg ved koking, vil du få en helt annen konsistens. Vi liker begge deler, men velger ofte den røde varianten fordi den tar mye kortere tid (koketid røde linser er ca. 10-15 minutter, mens grønne linser tar ca. 30-40 minutter).

Server med ris eller nudler, eller spis den alene sammen med litt hakket vårløk og sesamfrø.

Søt koreansk linsestuing
Søt koreansk linsestuing

Ingredienser til ca. 4 personer:

Linser: 

 • 2,5 dl røde eller grønne linser
 • 1 hakket løk
 • 2 fedd hakket hvitløk
 • Fersk hakket vårløk til servering, gjerne også nudler eller ris om du vil

Saus:

 • 5 dl vann
 • 0,5 dl soyasaus
 • 1 tommel fersk ingefær, revet
 • 1 ts sesamolje (kan sløyfes men gir veldig god smak)
 • 2 store ss brunt sukker eller lønnesirup (jeg bruker kokossukker, du kan også bare bruke vanlig hvitt sukker)
 • 1 stor ts (mer om du vil, eller mindre om du er sart for sterk mat) koreanske røde chiliflakes, eller vanlige chiliflakes

Fremgangsmåte:

Bland alt til sausen i en bolle. Stek løken i litt olje i en gryte. Stek til den er litt myk. Ha i hvitløken og stek litt til, pass på så den ikke blir brent. Hell over linsene og rør godt, så heller du sausen over, rører og koker opp. Skru ned til middels varme, legg på lokk og la retten småkoke i 10-15 minutter, til linsene er møre (30-40 minutter for grønne linser). Ha i litt mer vann om det virker tørt. Jeg liker å ha den litt fyldig og tørr om jeg skal spise den alene, skal jeg ha ris eller nudler til vil jeg ha den litt våtere, mer sausete.

Server med nudler eller ris og hakket vårløk på toppen, og gjerne et lett dryss med sesamfrø.

2 Comments

 1. Artig! Samme greia her med K-pop og Sør-Koreansk mat 🙂 Men, her er mor like gal etter K-pop som datteren, og vi har blant annet reist til London på BTS konsert. Absolutt ikke noe å bekymre seg for, det er bare GØY 😀 Datteren min begynte å lære seg koreansk for 1,5 år siden, har vært i Seoul på språkreise og lærer nå videre på Koreansk Språkskole i Oslo. Vi lager masse koreansk mat og ellers mye annet asiatisk. Veganisert Japchae og Bulgogi er av favorittene. Pluss Tteokbokki- riskaker i spicy saus. NAM! Kos dere med K-pop, det er bare å henge seg på og finne ut hvor mye bra musikk som finnes. God 17.mai.

  • Hei Vivian
   Wow, så morsomt å lese. 😀 Vi liker også noen av sangene men kan vel ikke akkurat kalle oss fans. Men vi synes det er morsomt og vi elsker jo maten og har lyst å reise til Seoul med hele gjengen (sparer nå, men det tar vel noen år før vi har spart nok til en flott ferie for 7 personer i Seoul, tenker jeg, hehe). Takk for mat-tips, forresten! En av tenåringene kom faktisk med Bulgogi-tipset på onsdag, så det ble notert da. Vår største favoritt er Dubu Jorim, altså stekt krydret tofu i rød koreansk chilipepper. Det er vanedannende! Sjekk ut denne:

   https://www.maangchi.com/recipe/dubu-jorim

   Hver gang vi har tofu i hus får jeg lyst til å lage denne retten og jeg må alltid lage av minst 1 kilo tofu for ungene (og jeg) fråtser!

   Ha en flott 17. mai dere også, gleder meg til å prøve rettene du ramset opp. 😀

   Hilsen Cathrine og gjengen

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.