Varmende rød linsesuppe

Fra liten til stor – alt om plantebasert ernæring

Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor
Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor

Varmende rød linsesuppe

Linsesuppe er vel en av de største klisjérettene man tenker på når man hører ordet vegetarianer eller veganer. «Hun er veganer, hun lever sikkert på linsesuppe». Men linsesuppe burde være på middagsbordet til alle nordmenn i ny og ne for det er jo så godt! Og så sunt og mettende. Linser er proppfulle av proteiner og rike på kalsium, jern, B1-vitamin og fiber. I tillegg er de latterlig billige og enkle å tilberede. Røde linser trenger mye kortere koketid enn for eksempel brune og grønne linser, og vil koke i stykker etter 15-20 minutter og bli mushy. Derfor passer de perfekt i stuinger og supper og når du vil lage noe kjapt.

Denne suppen er om mulig enda bedre dagen etter, så jeg lager som regel dobbel porsjon og tar med på jobb eller spiser flere dager på rad. Nam!

Varmende rød linsesuppe servert med en god klatt cashewkrem

Ingredienser til 4 personer:

 • 1 stor hakket løk, gjerne rødløk (frukt og grønt med sterke farger inneholder enda mer antioksidanter)
 • 2 store eller 3 små gulrøtter, delt i biter
 • 2 fedd raspet hvitløk
 • 3 stilker selleri, i småbiter
 • 8 dl vann, eventuelt bytt ut 1-2 dl av vannet med kokosmelk eller plantebasert fløte for enda fyldigere suppe
 • 2,5 dl røde linser
 • 1 ts korianderfrø
 • 1 ss spisskummen
 • 1 ts gurkemeie
 • 1 ss paprikapulver
 • 1 ts løkpulver
 • 2 laurbærblader
 • 1 ts koreansk chilipulver eller vanlig chilipulver (eller 1/2 – 1 hakket frisk rød chili, evt sløyf det helt)
 • 1 terning grønnsaksbuljong
 • pepper
 • cashewkrem eller plantebasert rømme til servering

Fremgangsmåte:

Stek løken (vi steker i vann, men bruk olje om du vil det) og ha i hvitløken og korianderfrøene når løken har stekt i et par minutter og blitt blank og velduftende. Rør godt mens du lar korianderfrøene «poppe» litt, et par minutter maks. Ha i resten av krydderne og rør godt, ha i litt mer vann eller olje om det blir tørt. La det frese noen sekunder under omrøring og tilsett så resten av ingrediensene. Kok under lokk i 20-30 minutter, eller til gulrøttene og linsene er ferdige. Rør av og til.

Ta ut laurbærbladene. Nå kan du enten servere suppen som den er, eller du kan stavmikse den litt så den blir enda fyldigere. Den er like god uansett men barna her hjemme foretrekker ofte at den er HELT stavmikset så da vil jeg si den er veldig barnevennlig i helmost form. Du kan også ha i en boks hakkede tomater for mer tomatisert suppe, da vil nok barna være enda mer villige til å spise denne deilige suppen som jeg er sikker på at de uansett kommer til å like.

Server med en klatt cashewkrem eller plantebasert rømme og godt brød til.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.