Msabaha – den nye «hummusen»

Fra liten til stor – alt om plantebasert ernæring

Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor
Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor

Msabaha – den nye «hummusen»

Msabaha er kanskje vanskelig å uttale (jeg klarer det ikke selv) men det er ikke vanskelig å like! Dette har jeg skjønt er kommet for å bli, og at det sannsynligvis, ifølge Vegomagasinet, kommer til å bli like poppis som hummus. Det ER på mange måter hummus, men inneholder yoghurt, og man moser ikke kikertene men blander dem inn hele på slutten. Genialt, og man trenger ikke noen kjøkkenmaskin eller noe! Bare en bolle og en gaffel eller skje, evt. en visp så er man i mål! Det er så friskt, så godt, så kremete.

Server Msabaha (vi må kanskje vurdere et kallenavn på dette, noen tips?) med libabrød eller annet snadder brød som passer til, en enkel tomatsalat (se tips lenger nede) og oliven. Nam!

Msabaha – den nye «hummusen»

 

Ingredienser til ca. 6 personer:

  • 2 bokser kikerter
  • 2 dl vegansk yoghurt naturell (brukte Coop sin nye, den var veldig sur så måtte ha i 1 ts lønnesirup men da ble det digg)
  • 1 dl tahini, bruk en god rennende type fra internasjonal butikk, de er best
  • saften av en sitron eller ca. 2-3 ss sitronsaft
  • 3-4 fedd raspet hvitløk
  • 1 ts salt
  • 1 ss tørket eller en neve frisk persille

Fremgangsmåte:

Bland sammen yoghurt, tahini, hvitløk, salt, sitronsaft og persille. Rør til en glatt og kremete røre. Ha i skylte kikerter og rør godt sammen. Smak evt til med mer krydder eller litt lønnesirup eller annen søtning om det er for surt eller bittert.

Lag en kjapp tomatsalat: hakk et par tomater og en halv rødløk og en halv agurk. Rør sammen med litt sitronsaft, salt, pepper og persille.

Server alt på et stort fat sammen med gode oliven og godt brød (libabrød eller store tortillas fra internasjonale butikker er best).

 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.