Hvit lasagnesuppe

Fra liten til stor – alt om plantebasert ernæring

Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor
Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor

Hvit lasagnesuppe

Lasagnesuppe har blitt ekstremt populært det siste året. Det er rett og slett en suppe basert på de typiske ingrediensene man har i en lasagne, bare at man knepper oppi lasagneplater som koker med i suppen, i stedet for å legge alt lagvis i en form. Det er en superenkel og kul måte å lage «lasagne» på, og spesielt hyggelig om man har dårlig tid eller ikke gidder å bruke masse tid på matlaging.

Jeg hadde aldri smakt lasagnesuppe før jeg laget denne. Når jeg først skulle lage lasagnesuppe for første gang, måtte jeg jo selvsagt lage en kul vri på den, og siden jeg ikke hadde bokstomater i hus ville jeg prøve meg på en hvit variant. Cashewkrem er jo noe vi lager veldig ofte, så jeg ville basere suppen på dette, spesielt etter at jeg så at flere har prøvd det på pinterest, der jeg ble inspirert av blant annet denne. Det ble full suksess! Til og med ungene var helt i hundre og spiste opp hele gryten selv om jeg hadde laget det jeg beregnet til å mette ca. 10 personer. Lager den definitivt igjen. Og igjen!

Vil du ha en mer tomatbasert suppe, bytt ut et par dl buljong med en boks tomater. Jeg ville ikke skippet cashewkremen for den gjør suppen helt fantastisk.

PS: du trenger en god blender for å lage cashewkrem, vi bruker Vitamix. Har du ikke en powerblender, husk å bløtlegge cashewnøttene over natta så de blir mykere.

Ingredienser til ca. 6-7 sultne (mengden er utprøvd på 2 voksne og 5 barn og gryten ble skrapt):

Cashewkrem:

 • 3,5 dl rå cashewnøtter
 • 3,5 dl grønnsaksbuljong (jeg bruker vann tilsatt et par ss Vegetapulver eller en terning smuldret buljong)
 • 2 ss sitronsaft
 • Litt hvitløkspulver eller 1 båt hakket hvitløk (kan sløyfes)
 • Litt nykvernet pepper

Suppen:

 • 1 stor løk, hakket (du skal ikke blende denne suppen så hakk gjerne løken meget fint om du ikke liker løkbiter i suppen)
 • 10 fedd hakket eller raspet hvitløk (ja, jeg vet, dette er mye men du kan kutte ned på antallet om du vil, vi synes denne mengden er perfekt, og  når den karamelliseres vil den bli mildere på smak)
 • 1,8 liter grønnsaksbuljong (se tips over, på cashewkrem)
 • 1/2 dl næringsgjær (ikke sløyf dette, det gir en skikkelig ostete smak og nydelig konsistens)
 • 2 ss sitronsaft
 • 1 ss oregano
 • 1 ss basilikum
 • 1 ss lønnesirup, sukker eller agavesirup
 • En klype nykvernet pepper
 • 8-10 tørre lasagneplater, glutenfrie for glutenfri versjon

Fremgangsmåte:

Lag cashewkremen først. Skyll de bløtlagte nøttene godt og ha i Vitamixen eller den blenderen du har, sammen med resten av ingrediensene. Kjør på full guffe i 1-2 minutter til massen er helt kremete og silkemyk. Tar kanskje lenger tid om du har en svakere blender. Blir det litt små nøttebiter i kremen er det ikke så farlig. Suppen blir ikke så silkemyk men den smaker like godt. Sett tilside.

Varm opp litt olje i en stor gryte og ha i løk og hvitløk. Stek på middels varme mens du rører ofte, til løken er karamellisert. Det tar gjerne et kvarter eller litt lenger. Ikke bruk for høy varme, jeg bruker 6 av 9.

Når løken er blitt litt brunt/karamellisert, ha i buljongen og rør godt, skrap opp eventuelle fastbrente løkbiter fra bunnen og la alt blande seg godt. Ha i cashewkremen, sitornsaften, næringsgjæren, sirupen og urtene og rør godt. Til slutt brekker du lasagneplatene opp i litt store biter og har oppi. La suppen småkoke på middels varme til platene er al dente. Det tar ca. 10 minutter, men sjekk underveis. Det er også viktig å røre noen ganger i suppen mens den koker, for lasagneplatene vil ofte feste seg i hverandre mens de enda er litt harde.

Server suppen varm i dype skåler, og spis salat og brød til. Du kan også ha i spinat, det er veldig godt. Enten rett i suppa det siste kokeminuttet, eller i hver suppeskål før suppen helles over. Dryss over litt ferske basilikumblader også, så har du et skikkelig Italian style måltid. Nyt!

4 Comments

 1. Benedikte

  Bruker du fersk oregano?

  • Hei Benedikte.
   Nei det gjør jeg altfor sjelden, det er jo så godt. I mitt forrige ekteskap hadde jeg en italiensk svigerfar som kom med hjemmetørket oregano fra hagen i Italia, det var noe av det beste som fantes og noe helt annet enn det man får i Norge, både av fersk og tørket. Men jeg bruker nok for det meste tørket fra glass nå. Du kan bruke fersk om du vil. 🙂

   Hilsen Cathrine

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.