5 gode glutenfrie kaker du kommer til å elske

Fra liten til stor – alt om plantebasert ernæring

Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor
Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor

5 gode glutenfrie kaker du kommer til å elske

I en verden der flere og flere unngår gluten, enten av helsemessige og nødvendige årsaker eller rett og slett fordi de føler seg bedre uten, kan det være en liten utfordring å få til god, glutenfri bakst, i hvert fall når det i tillegg skal være vegansk.

Derfor har vi tatt den utfordringen for deg, og prøver stadig vekk ut nye glutenfrie retter, både middager, bakst og annet snadder. Vi synes det er gøy, og ikke minst en fordel da vi har flere som ikke tåler gluten i vår omgangskrets. Det å komme på middagsbesøk til noen, som allergiker eller veganer, er ikke alltid en positiv opplevelse selv om det burde være det. De som kommer til oss for å spise, skal være sikre på at de får noe de kan spise og som de liker, vi setter vår ære i at ALLE gjestene våre skal spise godt og kose seg, så da må vi jo nesten eksperimentere litt så vi har et bibliotek av utprøvde allergivennlige retter å velge mellom.

Her har vi samlet en håndfull av våre beste glutenfrie kaker til dere. De er godt utprøvd på både cøliakere og ikke-allergiske, og faller i smak hos absolutt alle. Så dette kan du servere til hvem som helst, sett bort fra at det kan være andre allergener (feks. nøtter) inne i bildet, selvsagt.

VÅRE 5 BESTE GLUTENFRIE KAKER

Raw fudge-brownies! Noen tenker sikkert «ånei, en sunn kake» når de hører ordet raw. Men hadde dere fått disse servert i et selskap uten å vite at de var raw, hadde dere nok aldri gjettet at de var det. De er kjempegode, syndige og lekre, og skikkelig fudgy. At de er mye sunnere enn vanlige sukker- og melkaker er bare en ekstra bonus.

Fudgebrownies – raw

Har du mer lyst på en sjokoladekake av den vanlige typen? Da er denne midt i blinken. Du kan selvsagt velge å fylle/dekke den med en annen krem, men vi anbefaler veldig denne nougatkremen da den er himmelsk og gir en fin fargekontrast til den mørke sjokoladekaken. Den hvite nougatsjokoladen er lett å få tak i, i hvert fall i de fleste større byer, evt. på nett. Her vi bor finner vi den på Mega Jærhagen, Mega på Madla Amfi og på de fleste helsekostbutikker (Life).

Nydelig glutenfri sjokoladekake med hvit sjokolade-nougatkrem

 

Hva med noe friskere? Her har dere en litt syrlig, frisk sitronkake som er lett å lage og som passer perfekt etter en tung middag.

Limekake på kjeksbunn

Nei det er ikke 17. mai helt enda, men man kan jo lage Pavlova fordet. Her er det bare å fylle den med alskens glutenfrie godsaker. Gryr sin kremfløte er perfekt, vår favoritt! Vil du ha i vaniljekrem, bruk feks. Alpro sin soyadessert med vaniljesmak (selges i 4-pakning og er kjempegod). Fyll med sesongens frukter og bær og imponer gjestene dine! Tenk, denne er til og med uten egg. Pavlova kan riktignok være litt vanskelig å få til vegansk, så her er noen tips du bør lese gjennom før du starter. Med kunnskap og tålmodighet går det som regel veldig fint. 🙂

Pavlova med vaniljekrem og bær

Her stod valget mellom disse bringebærcupcakesene som vi har høstet enormt skryt for og som barna i huset elsker (og som kollegaene mine på jobb elsker), og en av våre mest «berømte» kaker fra både bloggen og popup-kafeene våre og som vi stadig får spørsmål fra både kjente og ukjente om vi kan lage for dem – nemlig Snickerskaken vår. Vi linker til begge, men fokuserer denne gang på Snickerskaken, da vi mener den topper cupcakesene ørlite bittegranne. Ja, Snickerskaken er faktisk raw, men vi har servert den til både barn og voksne, sunne folk, fastfood-junkies og egentlig alle typer mennesker, og alle har elsket den, så vi tør å gå god for at den vil falle i smak hos deg og dine også:

Raw Snickerskake

 

Det var 5 av våre favorittkaker innenfor glutenfri-kategorien (og egentlig ellers også), håper dere finner noen nye favoritter og kan glede enten dere selv eller andre med deilig, glutenfri bakst i nærmeste fremtid. 🙂

 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.