Deilige myke scones med kirsebær

Fra liten til stor – alt om plantebasert ernæring

Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor
Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor

Deilige myke scones med kirsebær

Scones er veldig populært for tiden, og vi skjønner jo det. Det går superraskt å lage, man kan lage dem grove og fine og i endelig mange smaker og det er en hit hos de fleste barn. Disse ble til en helgemorgen da jeg ville overraske barna med blåbærscones. Da jeg skulle til å helle blåbærene oppi røra, så jeg (heldigvis i siste liten) at halvparten av dem hadde mugnet! Så da ble det deilige myke scones med kirsebær fra fryseren i stedet. Du kan bruke hvilke bær du vil, eller sløyfe dem helt. Scones er digg uansett!

Ingredienser til 16 «kakestykker»:

  • 375 gram hvetemel, evt. siktet speltmel (som jeg brukte)
  • 2 ss bakepulver
  • 2,5 dl plantemelk (jeg brukte havremelk, men alt funker)
  • 150 gram vegansk smør i terninger (jeg bruker Smøremyk eller Berit Nordstrand)
  • 1-2 ss kokossukker (eller annet sukker, jeg foretrekker å bruke kokossukker til det meste)
  • Ca. 150-200 gram frosne bær, jeg brukte kirsebær denne gangen

Fremgangsmåte:

Forvarm ovnen til 180 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.

Finn frem en food processor (du kan også gjøre dette for hånd men det gidder ikke jeg). Ha oppi mel, bakepulver, smørterninger og plantemelk. Kjør til en fin smørdeig, det tar ikke lang tid. Fold inn bærene og legg deigen på den papirkledde stekeplaten. Lag en rund litt flat kake og bruk en skarp kniv til å dele den i 16 kakestykker, eller 8 om du vil ha de større. Dryss over sukkeret.

Sett «kaken» i ovnen i ca. 40 minutter. Med ferske bær kan det ta kortere tid, så pass på at det ikke blir brent. Mine kirsebær var frosne så da måtte jeg steke den ganske lenge. Du ser når den er ferdig, da begynner den å bli litt gylden utenpå.

La den avkjøles litt og server med friske bær og evt. vegansk smør. Du kan også servere denne som dessert med is eller krem til.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.