Halloween 2019 – våre beste oppskrifter

Fra liten til stor – alt om plantebasert ernæring

Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor
Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor

I dag er det 31. oktober 2019 og rundt omkring i verden sitter det spente barn som venter på å få gå rundt i nabolaget og spørre om godteri. Halloween har ikke vært en tradisjon her i Norge før i den senere tid, nå ser det ut til å ha kommet for fullt, og det er svært delte meninger blant voksne om hvorvidt dette er positivt eller ikke. Handelsstanden er i hvert fall overlykkelige, og barna synes det er gøy. Uansett hva man måtte mene om denne «nye» tradisjonen i Norge – Halloween er kommet for å bli og da liker jeg å bruke ordtaket «if you can’t beat it, join it». Jeg har jo dessuten vært skrekkfilm-entusiast hele livet, så en del av meg synes jo dette er litt gøy og.

Som mor og bonusmor til 5 barn, slipper man ikke unna uansett, og siden min sterkeste side ligger i matlaging og bakst, står jeg gjerne hele denne dagen på kjøkkenet og eksperimenterer med grusomme oppskrifter. Det vil bli flere her på bloggen etterhvert, men her har jeg samlet et knippe av de jeg har laget opp gjennom årene. Håper dere finner noen nye favoritter. 🙂

Disse cupcakesene laget vi for to år siden og delte ut til de grusomme søte små barna utkledd som zombier og hekser. Alle elsket dem og ble positivt overrasket over at de fikk nystekte luksuscupcakes i stedet for vanlig godteri, og det beste av alt: to barn med laktoseintoleranse takket først nei, og gjett om de ble superglade da jeg sa at disse er uten melk! Som allergiker (og veganer) er man ikke vant til at folk tilrettelegger på den måten, så det var gøy å se ansiktene lyse opp i vantro og glede. <3

Blodige cupcakes

Hvorfor styre med digre, tidskrevende og dyre gresskar når man kan lage søte små paprika-«gresskar» som er enda kulere? Disse ble til på kjøkkenet for mange år siden da jeg ikke fant gresskar noe sted og tenkte hey, oransje paprika må da kunne funke. En stor hit, ble det! Oppskriften her inkluderer også en stor barnefavoritt, nemlig MUMIEPØLSER, som du lager latterlig raskt og enkelt ved å kjøpe veganske pølser (nå er jo Hälsans Kök sine pølser blitt veganske og, men sjekk pakken siden de skal selge ut de gamle med egg i først), og ferdig «rulle ut-bunn» fra kjøledisken. Ekte hjemmelaget deig er best, men har man ikke tid eller ork til det er rullebunn utmerket.

Halloween-paprika og mumiepølser

Disse pølsene her er egentlig ikke en typisk Halloween-oppskrift, men siden ungene synes det ligner på mark som kryper ut av pølsene, synes jeg det passer fint. I tillegg går det jo an å farge spaghettien for ekstra moro. Hvem liker vel ikke grønne mark som kryper ut av pølser? Yum!

Spaghettipølser

Her er en kake som egentlig kan serveres til alle mulige anledninger. Her i huset har det tradisjonelt vært en barnebursdagskake, men vi har også servert den til Halloween med stort hell. Her velger man jo farger selv, og til Halloween kan man bruke mørke, dystre farger. Eller klare fine, siden Halloween ikke baaare er skrekk og gru, det kan være prinsesser og klovner også. Og kaken kan pyntes med skjeletter, øyeepler og annet skrekkelig om man vil ha den rette stemningen. La fantasien løpe løpsk!

Regnbuekake

Det var alt vi hadde for denne gang. Neste år vil vi nok kunne legge til flere ting, og det gleder vi oss til. Grøss og gru har høyt fokus hos den kvinnelige delen av Veganeren, så det å få lage edderkopp-cupcakes og hjernemasse-kake samtidig som man kan føle seg som en helt normal person, er bare fint.

Håper alle barn (og voksne) får en fin feiring i dag, og fra og med i morgen (1. november) er det JULEN som er i fokus her i huset. Gled dere til masse julete innlegg og oppskrifter her på Veganeren, vi har startet nedtellingen (for lenge siden)!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.